Kendte2. september 2020

DR-vært Adam Holm svarer Linde igen

Tidligere ansatte på Danmarks Radio, herunder den tidligere tv-vært Adam Holm, forholder sig nu til Sofie Lindes beskyldninger mod en stor ”tv-kanon”, der truede med at ødelægge hendes karriere for 12 år siden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20161025-121235-4-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det kan ikke være gået særligt mange danskeres næser forbi, at den folkekære værtinde Sofie Linde var udsat for en yderst krænkende oplevelse, da hun som 18-årig var til sin første julefrokost som ansat i DR.

Den 30-årige Linde fortalte sin historie til et overrasket publikum til årets Zulu Comedy Galla, som løb af stablen i forrige uge, men som først kan ses på tv den kommende søndag.

- Da jeg var 18 år og startede på DR. Jeg skulle til julefrokost. Havde glædet mig enormt meget. En stor tv-kanon kommer over til mig og siger til mig, at hvis jeg ikke sutter hans pik, så ødelægger han min karriere. Jeg sagde nej, lød det blandt andet fra Linde, før hun henvendte sig direkte til den unavngivne tidligere kollega:

- Jeg sagde nej. Jeg er ret sikker på, at du kigger på mig nu. Det gik jo meget godt alligevel.

Et selvmål

Overfor det humørfyldte publikum var Sofies historie lidt af en bombe, og da navnet på den pågældende ”tv-kanon” efterfølgende ikke er blevet offentliggjort, ligesom personalesagen i DR’s egne rækker er lukket, har spekulationerne om mandens identitet været mange.

Debatten om chikane og krænkelser på arbejdspladsen, som Linde ønskede at starte, er ikke gået stille for sig siden.

Dog mener nogle, at der mangler noget.

For eksempel frustrerer stilheden omkring manden identitet tidligere DR-vært Adam Holm.

Den 51-årige radio- og tv-vært, som må siges at kunne kaldes for en ret stor kanon i branchen, fortæller til Ekstra Bladet, at hemmeligholdelsen er meget kritisabel.

Han kalder først Lindes anklager for "et selvmål", før han fortætter:

- Jeg er 100 procent bag hele den kamp med at få navne frem, for jeg synes ikke, at folk, der tyer til krænkelser, skal have lov til at kræve deres ret og forblive ansigtsløse.

Adam Holm, som startede på DR2 i 2006, understreger desuden, at han er stor tilhænger af hele #metoo-bevægelsen, som Sofie Lindes historie taler ind i.

https://imgix.seoghoer.dk/zulu_comedy_galla_20200627-1.jpg
 Foto: Thomas Laursen

30-årige Sofie Linde må siges at have været et varmt emne, siden hun i forrige uge ærligt fortalte om en yderst krænkende oplevelse, hvor en mandlig "stor tv-kanon" truede med at ødelægge hendes karriere, hvis ikke hun "suttede hans pik". (Foto: Thomas Laursen)

Andre mediepersonligheder har efter Sofies beretning opfordret hende til at følge den grove sag til dørs ved enten at nævne mediemandens navn eller gå videre med sagen internt i Danmarks Radio. Herunder kulturredaktør på Berlingske Anne Sophia Hermansen.

”Du er forpligtet til at fortælle din historie færdig,” skrev hun.

DR var efterfølgende i kontakt med Linde, der dog fortsat holder fast i mandens anonymitet.

- Sofie har også sagt, at hun ikke ønsker at gå videre med den konkrete sag. Det respekterer vi, skrev HR-chef på DR, Nanna Abildstrøm, til TV2.

Adam Hom har en lang række radio- og tv-jobs på CV'et. Han har ad flere omgange været vært på DR2's "Deadline", ligesom han desuden i en overgang i 2012 var kanalchef for DR2.

Ekstra Bladet har talt med andre tidligere og nuværende ansatte på DR, som ligesom Adam Holm forholder sig til, hvordan det er, at blive bragt under mistanke efter Sofie Lindes beretning.

Sponsoreret indhold