DR-optagelser gik helt galt: Kvinde brød grædende sammen

Rasmus Bruun havde stor succes med radiomakkeren Frederik Cilius som den ene halvdel af \

Rasmus Bruun havde stor succes med radiomakkeren Frederik Cilius som den ene halvdel af "Den korte radioavis" på Radio24syv

Foto: Martin Høien

Det lader til at luften var tyk og stemningen anspændt i Studie 5 efter en helt særlig optagelse på et nyt satirisk quiz-program onsdag. 

I programmet "Bruuns Stue" vil vært Rasmus Bruun - der bedst er kendt som den ene halvdel af "Den korte radioavis" på den nu lukkede Radio24syv - udfordre både gæsternes og seernes grænser.

"Vi lever i en 'krænkelseskultur', hvor det af og til kan være svært at navigere med krænkelseskulturen og politisk korrekthed uden at træde nogen over tæerne," lyder det blandt andet i Danmarks Radios egen beskrivelse af programmet.   

Alligevel kunne noget tyde på, at den humoristiske og aktuelle DR2-quiz overskred grænsen med flere længder. 

Ifølge Ekstra Bladet blev paneldeltagerne ved onsdagens optagelser bedt om at buzze sig ind, hvis de var parate til at teste deres eget mod og fortælle en vittighed om en somalier.  

Og det gjorde satiriker Huxi Bach, der dog siden blev yderligere udfordret af det faktum, at han skulle fortælle den pågældende vittighed over for en person fra Somalia. 

Den somaliske kvinde, der blev inviteret ind i studiet, blev ifølge avisen ked af det, da den grove joke blev læst op. Og kort efter begyndte hun at græde.

Ifølge værten på programmet kan der være sket en misforståelse i briefingen, da han og holdet bag var overbeviste om, at hun var klar over, hvad der skulle ske. 

- Jeg kan godt bekræfte, at det er sket. Så vidt jeg var orienteret, var statisten bekendt med vittigheden og det setup, der blev lavet, men det viser sig så, at der er gået noget galt i briefingen, siger Rasmus Bruun til Ekstra Bladet. 

Ifølge Ekstra Bladet er Danmarks Radio hurtigt ude og undskylde for episoden, ligesom de sammen sammen med produktionsselskabet bag er ved at se programmet igennem i sømmene. 

(Foto: Søren Jul Lamberth)

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close