Kendte24. maj 2023

DR beklager og fjerner episode af Fuhlendorff-podcast

Et afsnit af ”Op af kaninhullet” levede ikke op til de etiske retningslinjer
Christian Fuhlendorff er en af værterne på podcasten "Op af kaninhullet". Afsnittet fra den 11. april er nu fjernet, og DR beklager 
Christian Fuhlendorff er en af værterne på podcasten "Op af kaninhullet". Afsnittet fra den 11. april er nu fjernet, og DR beklager
 Foto: Lars H. Laursen

Den danske komiker Christian Fuhlendorff har succes med mange af sine podcastprojekter, men nu er en af hans udsendelser under titlen ”Op af kaninhullet” blevet fjernet fra samtlige tjenester, ligesom DR har været ude for at beklage dele af indholdet.

Det skriver DR på deres hjemmeside.

Det drejer sig om episoden med navnet ”Blackrock”, der blev udgivet den 11. april i år.

Episoden indeholdt en række påstande om navngivne internationale virksomheder, som havde til intention at repræsentere teorier fremsagt på diverse internetfora, såkaldte konspirationsteorier, men denne kontekst fremstod ikke tydeligt for lytterne, ligesom der ikke blev fulgt op på de konkrete påstande.

Afsnittet er nu afpubliceret og DR beklager.

Ifølge fagbladet Journalisten, lød den oprindelige programtekst:

"I programteksten til den nu afpublicerede podcast hed det blandt andet: ”Store (stygge?) virksomheder, der ejer verdens største brands og med blandt andre Larry Fink i front derfor mere eller mindre styrer hele l*rtet?! Det lyder muligvis skørt, men lyder det også urealistisk? På en måde ikke …”

Udover den danske komiker Christian Fuhlendorff er også Christian Frederiksen og Masoud Vahedi værter på programmerne, der forsøger at dykke ned i konspirationsteorier fra alle ender og kanter af internettet.

Podcasten har kørt siden september 2022, og emner som månelandingen, 9/11 og Jeffrey Epstein har været oppe og vende blandt de tre nysgerrige værter.

Sponsoreret indhold