Kendte9. februar 2022

DR beklager betaling til fan efter Kandis-dokumentar

Instruktør bag "Kandis for livet" gav fan en billet til Costa del Sol og havde rekvisitter med hjem til fans
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvor meget må man påvirke en dokumentar?

Det spørgsmål er opstået, efter at det er kommet frem, at en medvirkende fan i den anmelderroste dokumentarfilm "Kandis for livet", har fået en flyrejse betalt af holdet bag filmen.

Jesper Dalgaard, der er instruktør på filmen, bekræfter over for Jyllands-Posten, at han har betalt en flybillet til Costa del Sol for en fan, der kaldes "Strøm".

Strøm er førtidspensionist. Han rejser til Costa del Sol for at overvære en Kandis-koncert i anledning af bandets 30-års jubilæum.

Man ser i dokumentaren, at han inden afrejsen sælger sin bil til skrot, får 2000 kroner, hvorefter turen går til det sydlige Spanien. Men det bliver i filmen ikke fortalt, at han ikke selv betaler billetten.

Ifølge Jyllands-Posten er der yderligere en påvirkning: Instruktøren har selv taget nogle rekvisitter med, i forbindelse med at filmholdet har optaget hjemme hos Kandis-fans.

Filminstruktør Jesper Dalgaard ser ikke noget problem ved den metode, og han siger til Jyllands-Posten, at der ikke manipuleres med de medvirkendes indre liv.

Anders Thomsen, der er dokumentarredaktør i DR og DR's redaktør på "Kandis for livet", beklager, at en medvirkende i filmen har fået betalt sin flybillet.

- Det er en fejl, hvis nogen har fået en flyrejse betalt. Det beklager vi. Når det er sagt, ændrer den fejl i min optik overhovedet ikke ved filmens overordnede fortælling og karaktertegning, siger Anders Thomsen i en mail til Jyllands-Posten.

Filmen er fra 2021, og den er blevet godt modtaget af anmeldere. Den var desuden nomineret til tre priser ved den danske Robert-uddeling tidligere på måneden.

Filmen var blandt andet nomineret til Årets Dokumentarfilm. Den pris blev dog vundet af filmen "Flugt".

Sponsoreret indhold