Kendte30. juli 2022

Donald Trump ignoreres af vennerne: Over 100 dage siden

Kærligheden mellem Fox News og den tidligere amerikanske præsident er på frysepunktet
Fox News dropper Donald Trump
Engang var de så tætte...så tætte. I dag er Trump dog ikke længere på skærmen. Historien fortæller så ikke noget om, hvad Trump tænker om kanalen, som han flere gange tidligere har kritiseret for ikke - længere - at være positiv nok over for hans store ego.
 Foto: Mario Tama/AFP/Ritzau Scanpix

USA's tidligere præsident Donald Trump bliver ofte forbigået på Fox News.

Tv-kanalen, som engang var den tidligere præsidents hjemmebane, har ikke lavet et interview med Donald Trump i over 100 dage.

Det skriver New York Times.

Avisen bemærker desuden, at andre republikanere nu får den opmærksomhed, som Trump tidligere fik.

Fox News, som ejes af mediemogulen Rupert Murdoch, var ikke bleg for at have Trump på skærmen, da han i 2016 førte valgkamp for at blive præsident.

Tv-kanalen, som har et konservativt udgangspunkt, var også ofte Trumps foretrukne medie at gå til, da han var præsident.

Men det lader til, at Fox News - i øvrigt ligesom mange andre amerikanske medier - i højere grad ignorerer den tidligere præsident, som undersøges for sin rolle i det voldelige angreb på Kongressen 6. januar 2021.

Klippede signalet

Et nyligt eksempel på Fox News' forandrede dækning af Trump er et vælgermøde i Arizona sidste uge.

Her luftede Trump muligheden for, at han ville stille op til præsident igen i 2024. Fox News valgte ikke at vise vælgermødet, ligesom det har været tilfældet ved de fleste andre af Trumps vælgermøder i år.

I stedet viste kanalen et interview med den republikanske guvernør Ron DeSantis, som er en af Trumps mulige rivaler i kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat i 2024.

Og da Trump talte ved en konservativ begivenhed i Washington i denne uge, valgte Fox News ikke at sende derfra. I stedet viste kanalen et par klip, efter at han havde talt.

Til sammenligning havde kanalen samme dag sendt direkte fra en 17 minutter lang tale af tidligere vicepræsident Mike Pence. Men Trump måtte altså nøjes med en mere sparsom dækning.

Trump har før klaget over, at Fox News har kørt "for negative" historier om ham.

Men det, at kanalen ignorerer ham, er en endnu større fornærmelse, mener Trump ifølge to personer tæt på ham, som New York Times har talt med.

Sponsoreret indhold