Kendte14. januar 2021

Donald Trump deler ny video: Ikke et ord om rigsretssag

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har torsdag nat dansk tid delt en ny video på Twitter, men den historiske rigsretssag mod ham, nævner han ikke med et ord
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er ikke mange dage siden, at flere sociale medier - herunder Facebook, Instagram og Twitter - blokerede Donald Trumps profiler, men det stopper ikke den amerikanske præsident fra at dele nye videoer på nettet.

Torsdag nat dansk tid har den 74-årige præsident delt en video på Det Hvide Hus' officielle Twitter-profil, og selvom det nok ville være nærliggende, så nævner præsidenten ikke den kommende rigsretssag mod sig med et eneste ord.

Videoen blev ellers delt på profilen ganske kort tid, efter det i Repræsentanternes Hus i Washington blev besluttet at indlede endnu en rigsretssag mod Trump.

Artiklen fortsætter efter opslaget...

- Jeg vil gerne gøre det meget klart, at jeg utvetydigt fordømmer den vold, vi så i sidste uge. Vold og vandalisme har absolut ingen plads i vores land og ingen plads i vores bevægelse, siger Trump og sætter dermed flere ord på de angreb og optøjer, der fandt sted mod den amerikanske konress i sidste uge.

- Dem, der deltog i angrebene i sidste uge, vil blive stillet til ansvar, fortsætter han.

Den amerikanske præsident får adskillige gange i løbet af den fem minutter lange video fordømt de voldelige angreb mod Kongressen.

- Jeg blev chokeret og ked af den ulykkelige situation, der fandt sted ved Kongressen, siger han.

Til gengæld bliver der ikke sat ord på den historiske beslutning om at rejse endnu en rigsretssag mod ham.

Onsdag aften dansk tid stemte 232 medlemmer af Repræsentanternes Hus for beslutningen om at indlede en rigsretssag med begrundelsen om, at Trump har været med til at opflamme de mange optøjer og angreb, der fandt sted mod den amerikanske kongress ved Capitol Hill i sidste uge.

Det er første gang i USA's historie, at en amerikanske præsident stilles for en rigsret to gange.

Sponsoreret indhold