Kendte4. august 2021

Dommer taler efter Eriksen-kollaps: - Jeg vidste med det samme, at den var gal

Den engelske dommer Anthony Taylor oplevede det på tætteste hold, da Christian Eriksen pludselig kollapsede under EM-kampen mod Finland
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der gik et chok gennem Parken - og hele fodboldverdenen - da 29-årige Christian Eriksen i Danmarks første kamp ved EM-slutrunden 12. juni pludselig faldt til jorden på banen.

Nu fortæller kampens dommer, 42-årige Anthony Taylor, for første gang om, hvordan han oplevede situationen, da han så den fra tætteste hold.

- Jeg kunne se det med det samme. Christian var helt alene. Det eneste, der var tæt på ham, var bolden.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/anthonytaylor.jpg

Foto: MEGA

- Jeg så faktisk direkte på ham, da han faldt om. Jeg så hans ansigt. Jeg vidste med det samme, at noget var galt på grund af hans ansigtsudtryk, og på grund af måde, han faldt på, siger Anthony Taylor til BBC.

Elitedommeren har tidligere oplevet en lignende episode, mens han dømte en fodboldkamp.

I november 2018 kollapsede hans dommerkollega Eddie Wolstenholme før en Premier League-kamp mellem Burnley og Newcaslte, ligesom han tidligere har arbejdet i fængslet, hvor han også skulle håndtere flere hjerterelaterede kollaps.

Derfor ved han om nogen, hvor vigtigt det er, at hjælpen kommer til hurtigt.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/fodbold_1_4.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Foto: Ritzau Scanpix

- Min førsteprioritet er spillernes sikkerhed. Det betyder, at hvis en spiller er skadet eller ikke har det godt, skal de have lægehjælp. Det eneste, jeg gjorde, var, at få en læge på banen, siger Anthony Taylor.

Han ønsker dog ikke at tage nogen helterolle på sig i forbindelse med ulykken.

- De sande helte den aften var den danske kaptajn (Simon Kjær, red.) og lægerne, der ydede livreddende førstehjælp, siger han.

Selvom oplevelsen naturligvis også var traumatisk for Anthony Taylor, blev han nødt til at holde hovedet koldt efterfølgende.

Som hoveddommer måtte han tage vigtige beslutninger om kampens videre forløb.

- Skal kampen fortsætte? Skal den ikke? Hvad gør vi? Hvor længe skal vi vente? Det er mit job i samarbejde med UEFA at beslutte. Selv efter situationen havde jeg stadig masser at gøre, siger han.

Anthony Taylor har ikke talt med Christian Eriksen siden episoden, men han sendte ham en besked.

- Men jeg talte med Kasper Schmeichel, før vi forlod stadion efter kampen. Han fortalte, at de danske spillere havde talt med Christian på FaceTime. Vi havde en kort samtale om, hvordan Christian havde det, siger Anthony Taylor.

Sponsoreret indhold