Kendte12. april 2022

Dollerup og Hassing afslører: Krævede andre roller

“Badehotellet”-stjernerne var faktisk tiltænkt rollerne som Fie og Molly i den populære TV 2-serie, men den gik ikke
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi kender dem som Amanda og Therese Madsen i TV 2-succesen “Badehotellet” – men det kunne lige så godt have været i rollerne som Fie og Molly, vi havde set Amalie Dollerup, 35, og Anne Louise Hassing, 54.

Det afslørede de to stjerner, som spiller mor og datter i serien, da de forleden havde forpremiere på talkshowet “Bag om Badehotellet” i Gentofte Kino.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/badehotellet_8.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Amalie Dollerup, 35, måtte nærmest tigge og bede om at få lov til at spille Amanda i den populære tv-serie. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Her kom de ind på, hvordan de havde scoret deres roller.

– Jeg blev faktisk indkaldt på Molly-rollen, som jo er Bodils rolle, afslørede Anne Louise Hassing, som efter at have øvet sig på at spille Molly ringede til casteren og spurgte, om det var muligt at give et bud på en anden rolle.

– Jeg var lidt træt af at spille jysk – jeg havde ligesom været der med Ida fra “Krøniken”. Eller jeg var ikke træt af det, men havde det bare sådan, at det kunne være meget sjovt at prøve noget andet – og spurgte, om jeg måtte give et bud på en lidt mere københavner-overklassefrue. Og så fik jeg allernådigst lov til at give et skud fra hoften, røbede Hassing.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/badehotellet_2_9.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

– Jeg blev faktisk indkaldt på Molly-rollen, som jo er Bodils rolle, afslørede Anne Louise Hassing, 54, i talkshowet “Bag om Badehotellet”. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Hun fik at vide, at hun – efter at have spillet Molly-rollen færdig – kunne få lov til at give sit bud på Therese Madsen. Og det gjorde hun altså så godt, at hun fik rollen som grosserer Madsens hustru.

Må jeg ikke godt få lov?

Anne Louise Hassing var ikke alene om at tigge forfatterne om en bestemt type rolle i serien. Det samme gjorde sig gældende for Amalie Dollerup.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/badehotellet_4_3.jpg
 (Foto: All Over Press Denmark)

Gi’ mig paryk!
Mens mange af de kvindelige skuespillere bærer parykker i tv-serien, var det i starten ikke tilfældet for Amalie Dollerup.
– Det var mit eget hår, den der page. Der er mange, der spørger: “Var det dit eget hår?” Ja for helvede, det var det! fastslog Dollerup på scenen og sagde, det var “forfærdeligt” også at skulle se sådan ud privat.
På et tidspunkt fik den tidligere barnestjerne dog nok.
– Der skulle ske noget privat i mit liv, og det var, at jeg skulle giftes. Og jeg havde ikke lyst til at se ud som Amanda til mit bryllup. Var det ikke okay? Jeg ville gerne se ud som mig, så jeg ringede i meget god tid op til sæson fem til vores producent Michael Bille Frandsen og sagde: “Michael, nu går den ikke længere. Nu skal I finde en paryk – som ALLE de andre damer har!”. (Foto: All Over Press Denmark)

– Efter et par timer, hvor jeg havde givet mit første ret lange bud på rollen som Fie, både på jysk og på min almindelige sjællandske facon, kunne jeg bare mærke, at når jeg skulle sige: “Jeg kommer fra Kærhøj” (sagt på jysk, red.), fungerede det bare ikke for mig. Det var en meget “nede på jorden pige”. Det var jo ikke en parodi på en jyde. Jeg havde mavefornemmelsen af, at det her ikke var troværdigt. Det var ikke godt nok. Og jeg spillede også Otilia og Edith, fortalte hun i talkshowet om sin casting.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/badehotellet_3_4.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Dollerup har haft drøn på den seneste tid og kan i øjeblikket også ses i Discovery-serien “Dopamin”.
– Jeg skal have lidt mere fri denne sommer og være lidt mere sammen med min familie. Sidste sommer arbejdede både Andreas (Jebro, Amalies mand, red.) og jeg så sindssygt meget, fortalte Amalie efter showet til SE og HØR.
Parret, der sammen har sønnen August på knap tre år, har dog ikke nogen konkrete planer for sommerferien endnu. (Foto: Hanne Juul)

Rollen som overklassepigen Amanda syntes Amalie Dollerup derimod var sjov. Tidligere havde hun mest spillet søde roller, så temperamentsfulde Amanda tiltalte hende.

Hun spurgte derfor casteren, om hun ikke måtte give sit bud på Amanda, men fik at vide, at forfatterne så hende som Fie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/rosalinde_1_1.jpg
 (Foto: Mike Kollöffel)

Mens Amalie Dollerup og Anne Louise Hassing gerne ville slippe for at spille Fie og Molly, var det i stedet sagen for Rosalinde Mynster, 31, og Bodil Jørgensen, 61, som har hittet i rollerne. (Foto: Mike Kollöffel)

– “Please!” Det var sådan helt bedende: “Må jeg ikke godt få lov?" husker Dollerup sin reaktion.

Og til sidst gav det pote.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/badehotellet_1_4.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Bidt af Badehotellet
Blandt de fremmødte i Gentofte Kino var Linse Kessler, 56, som er stor fan af “Badehotellet”.
– Jeg elsker det! Jeg går vildt meget op i det, siger Linse, der nyder at blive ført tilbage i tiden.
– Der er noget charmerende og artigt over det. De siger ikke “fuck” og sådan noget. Jeg kan godt lide, de snakker så pænt. Jeg har selv svært ved at tale så pænt, men jeg lever også i en anden tid. Jeg kan godt lide, at det er så ordentligt på en eller anden måde, fortalte Linse til SE og HØR. (Foto: Hanne Juul)

Hun fik lov at give sit bud på Amanda, og to uger senere blev hun ringet op af instruktør på serien Fabian Wullenweber, som kunne fortælle, at hun havde fået rollen.

– Så det var så tilfældigt, og det var virkelig sådan: “Yes!” Det der med at sige noget højt, og at min mavefornemmelse var rigtig. Jeg skulle ikke være de jyske piger, for det var ikke mig, fastslog hun i talkshowet.

Sponsoreret indhold