Kendte 3. juli 2021

Dolberg og co. scorer også kassen: Guld på kontoen

De 26 spillere kan kalde sig EM-millionærer
(Foto: Ritzau Scanpix)

Det er en hård sommer for de danske landsholdsheltes kærester, koner og familier.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De må undvære hinanden i ualmindeligt lang tid, fordi landsholdet er isoleret af coronahensyn og samtidig spiller så godt ved EM, at turneringen er blevet en lang affære for Danmarks drenge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Succes ved EM betyder ikke bare en god bonus. Det kan også betyde nye, forbedrede kontrakter og sponsoraftaler, hvis man har vist sig godt frem for fodbold-Europa.
I lørdags viste Andreas Cornelius, 28, for eksempel med en række driblinger, at han er klar til at blive Messis afløser, hvis Martin Braithwaite, 30, mangler en ny holdkammerat i Barcelona. (Foto: Ritzau Scanpix)

Heldigvis får spillerne en bonus for deres strabadser på grønsværen, så der er overskud på kontoen til at sende en buket blomster til lillemor.

De danske præstationer betyder nemlig, at DBU får præmiepenge af EM-arrangørerne UEFA. Og det er ikke småbeløb. Disse penge deler forbundet med de 26 spillere, der hver får lige meget udbetalt, uanset om de kommer på banen eller ej.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Landstræneren er ikke en del af den offentlige aftale om bonusbetalinger, som spillerne har indgået. Men forhåbentlig får Kasper Hjulmand, 49, en bonus, der er stor nok til, at han kan få syet sin sorte lykketrøje. Læs meget mere om Hjulmand i denne uges SE og HØR. (Foto: Ritzau Scanpix)

Tre millioner for guld

Næsten halvanden million kroner lyder bonussen til hver en landsholdsspiller. Vinder de lørdagens kamp mod Tjekkiet, er det to millioner, der tikker ind på bankbogen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Ude på bænken sidder Malmø-spilleren Anders Christiansen, 31, og hepper på sine holdkammerater. For ham – der er landsholdets dårligst betalte til daglig – vil en EM-sejr udløse en bonus, der næsten er på størrelse med hans årsløn, der vurderes til at ligge under fire millioner kroner. (Foto: Ritzau Scanpix)

Og skulle det uvirkelige ske, at Danmarks stolte boldgenier hamrer endnu et EM-trofæ hjem, er det ikke kun guld, der bliver hængt om halsen på dem. Også en kontant bonus på tre millioner kroner som tak for en følelsesmættet sommer vil så være den samlede udbetaling.

Mangler ikke noget

Beløbene lyder astronomiske for den almindelige dansker. En gennemsnitlig lønmodtager skal bruge 35 måneder på at tjene det beløb, som spillerne lige nu har sikret sig i bonus.

Men landsholdets spillere er vant til at jonglere med den slags beløb.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ritzau Scanpix)

Det er ikke for pengenes skyld, at Pierre-Emile Højbjerg, 25, Kasper Schmeichel, 34, og Simon Kjær, 32, knokler bagdelen ud af shortsene til EM. Deres formuer kan tælles i hundreder af millioner allerede. (Foto: Ritzau Scanpix)

Det vurderes, at stamspillere som Simon Kjær, Andreas Christensen og Kasper Schmeichel alle tjener over 40 millioner kroner om året.

Mathias Zanka Jørgensen, der endnu ikke har spillet et minut ved EM, tjener cirka 20 millioner på et år.

Sponsoreret indhold