Kendte13. april 2023

Dk4-chef forsvarer Dorph, Gaardbo og Bojesen-ansættelser: - De er også ofre

Jes Dorph, Jens Gaardbo og Michael Bojesen har alle været i MeToo-søgelyset - og nu er de alle ansat på Dk4
Jes Dorph-Petersen fik job på Dk4 tilbage i februar.
Jes Dorph-Petersen fik job på Dk4 tilbage i februar.
 Foto: Ritzau Scanpix

Jes Dorph-Petersen, Jens Gaardbo og Michael Bojesen.

Det er tre navne på tre kendte mænd, som har det til fælles, at de alle har været i MeToo-søgelyset de seneste år.

Nu har de også fået det til fælles, at de arbejder på samme arbejdsplads.

I kølvandet på deres fald fra tinderne er de nemlig alle siden blevet ansat på Dk4, hvor de er vært for hvert deres program.

Det er tv-kanalens kommunikationsdirektør, Steen Andersen, der står bag de opsigtsvækkende ansættelser, og han står ved dem.

Dirigenten Michael Bojesen blevet fyret fra Malmø Opera sidste år i kølvandet på en lang række klager om seksuelle krænkelser.
Dirigenten Michael Bojesen blevet fyret fra Malmø Opera sidste år i kølvandet på en lang række klager om seksuelle krænkelser.
 Foto: Ritzau Scanpix

Det understreger han i det seneste afsnit af podcasten "Pilestræde", skriver Berlingske.

- Alle er ofre i den her sag - også Michael (Bojesen, red.), siger Steen Andersen og hentyder til den tidligere dirigent, der fik ophævet sit samarbejde med Malmø Opera sidste år i kølvandet på anklager om seksuelle krænkelser.

- Jeg mener, at Michael Bojesen og andre, som har været igennem en #metoo-sag, er blevet ofre for en folkedomstol eller sharia, hvor nogen har ført en kampagne for, at de her mennesker skal ned med nakken – uagtet at de ikke har været anklaget eller sigtet, lyder det fra Dk4-chefen.

Udover Jes Dorph-Petersen, Jens Gaardbo og Michael Bojesen har Dk4 også flere andre ansatte, som tidligere har været i unåde.

Det drejer sig blandt andet om Inger Støjberg, der som bekendt har en ubetinget fængselsdom på 60 dage på sit cv.

Tv-kanalen har også hjerneforskeren Milena Penkowa ansat, der var centrum for en af landets største forskningsskandaler nogensinde i forbindelse med en opsigtsvækkende sag om dokumentfalsk.

Sponsoreret indhold