Kendte 12. november 2020

Ditte Julie udsat for mom-shaming: - Nu skal I edderrådme stoppe

Bagedyst-baben med de mange Instagram-følgere, har nu måtte forsvare nogle af de valg, hun tager for sine børn
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det regnede med kritik – og så kaldt ”mom-shaming” – ned over den smukke 33-årige Ditte Julie Jensen, da hun for måneder tilbage postede et uskyldigt elevatorselfie med sine to børn, syvårige Karla og Albert på fire år.

De mange spørgende og undrende kommentarer gik på lille Alberts brug af sut, og flere anklager gik på, om Ditte Julie nu havde styr på sønnens tænder, eller om det mon snart var på tide at vænne ham af med den.

Nu fortæller kogebogsforfatteren og fultidsbloggeren til BT, at hun hader de udskammende kommentarer – lige så meget som hun elsker en hel masse andet ved sit forhold til de 109.000 følgere på Instagram.

Og det er særligt trangen til at blande sig i andres valg, som hun stiller sig undrende overfor.

- Hvis min søn og jeg passerede en anden mor i Kongens Have, så tror jeg ikke, hun ville prikke mig på skulderen og sige: ‘Gud, hvor er han charmerende – hvis han ikke brugte sut’. Men det får jeg at vide på min Instagram-profil, siger hun til BT.

Hård skilsmisse

Især under skilsmissen fra børnenes far – og Ditte Julies partner gennem 12 år – gjorde det særligt ondt at skulle forsvare sine valg for forælder.

Eksempelvis sønnens brug af sut.

- Jeg var nået dertil, hvor mine børns ked af det-hed over min skilsmisse påvirkede mig så meget, at jeg var sådan: ‘Nu skal I edderrådme stoppe. Jeg ved bedst, jeg er hans mor, gider I blande jer udenom.  

Foto: Kaspar Wenstrup

Ditte Julie sammenligner de digitale  "mom shaming"-henvendelser med at antaste hende og sønnen på gaden. Foto: Kaspar Wenstrup 

Og det er da heller ikke kun diskussioner om sut eller ej til en firårig dreng, der er oppe og vende på Ditte Julies profil.

Fordi hun er en offentlig person var også hendes forliste ægteskab spændende for både følgere og pressen at holde opmærksomt øje med.

I ”Mit livs overskrift” fortalte hun for eksempel om det at finde den store kærlighed lige i kølvandet på en meget offentlig skilsmisse fra sine børns far. Og om hvordan det kan være ekstra svært, hvis folk føler ret til at blande sig i hendes liv.

I dag bor Ditte Julie sammen med sin nye kæreste, iværksætteren Joakim Skak. De to har fundet en lejlighed sammen ved Amagerstrandpark. Hun deler børnene Karla og Albert med sin eksmand, Marck Topgaard. 

Sponsoreret indhold