Kendte28. januar 2021

Disse Disney-klassikere er nu forbudt for børn

En række Disney-tegnefilm er blevet forbudt for børn på streamingtjenesten Disney+
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/megaemsdarisec001_410039.jpg
 Foto: MEGA

Børn kan ikke længere bare trykke "Play", hvis de vil se tegnefilmsklassikere som "Peter Pan", "Aristocats", "Lady og Vagabonden", "Dumbo" og "Junglebogen".

Årsagen er, at streamingtjenesten Disney+ har indført et filter, der gør, at indhold med racistiske stereotyper ikke er tilgængeligt for børn. Det skriver Engadget.

Derfor skal en voksen give dem adgang, og i samme ombæring opfordrer streamingtjenesten til, at man sætter sine poder ind i konteksten.

Disney+ har i forvejen en indledende tekst, som forklarer det potentielt problematiske indhold i for eksempel "Lady og Vagabonden".

- Dette program indeholder negative skildringer og/eller uacceptabel behandling af mennesker eller kulturer, lyder det, og der tilføjes:

- Disse stereotyper var fejlagtige dengang og er fejlagtige nu. I stedet for at fjerne dette indhold ønsker vi at anerkende dets skadelige indvirkning, tage ved lære af det og fremme dialog, så vi kan skabe en mere inkluderende fremtid.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/megaem4dpepaec006_345669.jpg
 Foto: MEGA

Peter Pan er fra 1953. Foto: MEGA

Et konkret eksempel er i "Lady og Vagabonden" fra 1970, hvor et par siameser-katte laver en masse ballade, mens de synger til orientalsklydende musik med stærke kinesiske accenter.

Sponsoreret indhold