Jobcenters barske besked: Din mors død er ikke rimelig grund til at blive væk

Bør det koste en mand tre ugers kontakthjælp, at han ikke fik meldt afbud til et jobcenter-møde, fordi han kort forinden havde mistet sin mor?

Dét spørgsmål bliver lige nu flittigt debatteret på Twitter, efter at en bruger på det sociale medie har omtalt historien om den sorgramte mand.

Manden står nu til at miste tre ugers kontanthjælp, fordi han ikke fik meldt afbud til dét møde, han var blevet indkaldt til d. 23. januar i jobcenteret.

To uger forinden var mandens mor død, og i sin sorg fik han ikke tjekket – eller meldt afbud – til det kommende møde i jobcentret.

- Du har oplyst at din mor døde d. 7.1 og at du har overset indkaldelsen til jobsamtalen.

- Det har vi taget med i vores vurdering, men det er ikke en rimelig grund til ikke at møde, fordi du har pligt til at holde dig orienteret om, hvornår du skal møde til samtale.

- Vi bemærker, at du er i en vanskelig situation, men jobcentret har skriftligt vejledt dig i, at hvis du er syg eller forhindret i at møde har du pligt til at ringe og melde afbud, står der videre i brevet fra jobcentret.

Twitter-brugeren Dorte lagde efterfølgende brevet på det sociale medie – hun synes ikke, at jobcentret har håndteret sagen godt.

- Manden er i dyb sorg, og ingen har taget skade af fraværet af kontakt til jobcenter. Så udvis da lidt sympati til en udsat!, skriver Dorte blandt andet på Twitter.

Andre mener dog, at bøden er helt på sin plads:

- Da min far døde ringede jeg da og meldte mig syg på arbejde... - Så hvorfor ikke til jobcenteret?, skriver Niklas U. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close