Kendte 21. februar 2018

”Dette billede tog han aftenen før, han ville myrde mig"

En australsk kvinde deler hvert år et hudløst ærligt – og skræmmende – billede, der viser hende i sit livs sværeste øjeblik. Billedet blev taget aftenen før, at det lykkedes den australske kvinde at flygte fra sin voldelige mand med sine to børn. Det var hendes voldelige mand, der havde taget billedet. ”Han sagde, at han tog billedet af mig, så børnene ville have et minde om mig, for jeg ville ikke overleve natten”, fortæller kvinden
(Foto: Privat)

Et gammelt ordsprog siger, at et billede kan sige mere end 1000 ord - og røre endnu flere.

Men et billede kan også ændre – og redde – en hel families liv, selv om det synes umuligt.

Sådan er historien bag dette billede.

Det blev taget den 1. februar 1992 af en voldelig ægtemand. Manden tog billedet af sin kone og to små børn – og årsagen var kynisk: Han fortalte sin hustru, at hun ikke ville overleve natten, og nu havde han valgt at tage billedet, så hendes to små sønner ville have et minde om hende.

Men kvinden overlevede natten mod alle odds – og hun fandt endda styrken til dagen efter at flygte fra den mand, der i årevis havde holdt hende i et jerngreb. Og hvert år deler moderen det skræmmende billede i håb om, at det kan hjælpe andre til at tro på og vide, at der findes en udvej, selv om det synes umuligt.

(Foto: Privat)

”Han tog dette billede, fordi det var meningen, at det skulle være min sidste nat, og så drengene havde et minde af at have haft en mor”, fortæller Judy om billedet, der blev taget natten inden hun flygtede. Foto: Facebook/Privat

Kvinden på billedet hedder Judy Sharp, og i mange år levede hun i et voldeligt forhold, der blot eskalerede, som årene gik. Volden var både fysisk og psykisk – og Judy Sharp følte sig fanget. Manden isolerede hende og tog hendes penge. Hun havde med andre ord brug for ham for at overleve – også selv om det betød, at hun blev en del af hans voldelige spil.

Til sidst var terroren så gennemtrængende, at Judy ikke troede på, at der var en udvej. Men på det skæbnesvangre billede fra den februar-aften i 1992 så hun noget, der gav hende styrke:

Hun så billedet af sine to sønner, Tim og Sam på næsten to og fire år, der om lidt måske ikke havde en mor. Og dén tanke kunne hun ikke bære.

Og da hendes ægtemand – nærmest mod forventning – ikke havde taget livet af hende i nattens løb, fandt Judy styrken, da solen stod op. Hun flygtede ud af familiens hjem i Australien med sine to børn under armen. Og hun så sig aldrig tilbage.

I dag deler hun hvert år billedet og sin historie i håb om, at det kan give andre i lignende situationer mod til at hjælpe sig selv og turde tro på, at der findes en udvej.

Du kan læse hel Judy Sharps historie herunder, hvor hun også kommer med de tips og råd, som hun gav sig selv – og som hun stadig lytter til i dag:

Sponsoreret indhold