Kendte23. december 2021

Det vidste du ikke om "Hvem holder masken?": Sådan snyder de

Hvordan bliver de kendte holdt hemmelige under optagelserne? Hvordan sikres det, at produktion og publikum ikke sladrer? Vi har fået TV 2 til at afsløre nye facts om "Hvem holder masken?".
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der ligger et kæmpe arbejde bag afviklingen af et stort og tophemmeligt show som "Hvem holder masken?".

Det er nemlig vigtigt, at så få personer som muligt kender identiteten på de kendte danskere, der på scenen gemmer sig i kostumer og bag masker, så det ikke kommer ud og ødelægger programmet for seerne.

Nu kan SE og HØR afsløre en række særlige tiltag, som TV 2 har gjort brug af for at snyde både publikum og det meste af produktionen.

Publikum bliver sendt ud inden afmaskningen

Hvordan sørger de for eksempel for, at publikum ikke går ud og afslører, hvilke kendisser der gemmer sig i figurerne? Programmet er jo optaget på forhånd, før det bliver vist i fjernsynet og på TV 2 Play.

- Det er ikke alle publikummer, der forbliver i salen, når selve afmaskningen finder sted. For at kunne holde det hele tophemmeligt, skal det være et minimum af mennesker, der kender til sandheden, og derfor er det kun få udvalgte personer, som forbliver i salen under afmaskningen, så vi stadig kan filme nogle reaktioner, fortæller TV 2-redaktør Thomas Strøbech.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/masken.jpg
 Foto: Nicolas Tobias Følsgaard/ TV 2

Jimmy Jørgensen var den første dansker, der blev afsløret i "Hvem holder masken?". Foto: Nicolas Tobias Følsgaard/ TV 2

- Da det jo handler om at holde figurerne tophemmelige, har vi været nødt til at klippe det på en sådan måde, og derfor viser vi heller ikke den store publikumssal under afmaskningen.

Det er altså kun ganske få publikummer, der sidder tilbage i salen under afmaskningen og afsløringen af de kendte danskere, så TV 2 stadig får optagelser af overraskede reaktioner.

"Hvem holder masken?" var også hemmeligt for deltagerne

Helt fra begyndelsen har det bizarre underholdningsprogram været meget tystys - endda også for de kendte danskere, der optræder.

- De medvirkende fik ikke engang at vide i telefonen, at det var "Hvem holder masken?", de blev inviteret til møde om – først når de ankom til mødet, hørte de, hvilket program det drejede sig om, fortæller Thomas Strøbech.

Han afslører også, at produktionen kendte navnet på programmet, men at de omtalte det som noget andet for at snyde deres kolleger på TV 2.

Når man hos produktionsselskabet BLU eller internt i huset talte om det nye show, man var ved at optage, kaldte man det "The soundtrack of our lives".

- Det har været meget specielt at følge.

"TAL IKKE TIL MIG"

Det er kun meget få af medarbejderne, der har vidst, hvem der medvirkede – for eksempel de deltageransvarlige, der optræder i programmet som ”sikkerhedsvagter” og så de skræddere, der skulle tage mål til kostumerne.

Ikke engang programmets vært Ibi Støving ved, hvem der gemmer sig bag maskerne, så hun er på lige fod med detektiverne og også selv kan gætte med.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/hvemholdermasken_prg3-4_0832.jpg
 Foto: Lasse Lagoni/ TV 2

Ibi Støving bliver lige så overrasket som detektiver og seere, når de kendte tager masken af. Foto: Lasse Lagoni / TV 2.

- Der er lavet nøje planer for, hvornår de forskellige kendte møder ind på produktionen, og vi optager i dagtimerne, så deres familier og venner ikke fatter mistanke, forklarer Thomas Strøbech.

Han fortæller også, at kendisserne var maskeret på anden vis under prøverne, og når de ankom til studiet uden kostume.

- Alle de kendte ankommer i store, sorte biler med tonede ruder og er ledsaget af bodyguards, så ingen på produktionen kan tale med dem. De er iklædt mørkt visir og sort tøj med teksten ”Don’t talk to me” på – så hvis de skal bevæge sig rundt, er der ingen, der taler med dem for at prøve at høre den rigtige stemme, siger Thomas Strøbech og fortsætter:

Artiklen fortsætter under billederne ...

https://imgix.seoghoer.dk/hvemholdermasken_prg8_0025.jpg
 Foto: Lasse Lagoni/ TV 2

En hemmelig kendt ankommer til studierne iført visir og hættetrøje, der frabeder sig henvendelser, så vedkommende ikke kommer til at tale og afsløre sin egen stemme. Foto: Lasse Lagoni / TV 2

https://imgix.seoghoer.dk/hvemholdermasken_prg8_0106.jpg
 Foto: Lasse Lagoni/ TV 2

Foto: Lasse Lagoni / TV 2

- De klæder om til deres figur i hver deres omklædningsrum. Det er kun meget få på produktionen, der rent faktisk ved, hvem der er inde i figurerne.

De kendte ved heller ikke, hvem hinanden er. Der er altså noget om snakken, når "Hvem holder masken?" kaldes for det hemmeligste tv-program i historien.

Sponsoreret indhold