Kendte27. februar 2022

Det værste ved succesrollen: Jeg bli’r sat i bås

Jens Jacob Tychsen siger nej tak til roller, som minder om Hr. Weyse
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han blev berømt som humørsprederen og kvindebedåreren Edward Weyse.

Og rollen har gjort så stort et indtryk på både seere og filmfolk, at nogle i filmbranchen har en tendens til kun at associere 46-årige Jens Jacob Tychsen med den komiske karakter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/weyse.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Før han trådte ind på “Badehotellet” havde Jens Jacob Tychsen, 46, en lang karriere på bl.a. Det Kgl. Teater bag sig.
Han har spillet et hav af store dramatiske roller – f.eks. har han været Hamlet i Shakespeare-stykket af samme navn på Mungo Park Teater. (Foto: Hanne Juul)

– Det er klart, at når man er med i “Badehotellet”, så bliver man sat i bås, siger Jens Jacob Tychsen, som bestemt ikke bryder sig om at der er en forudindtaget opfattelse af, hvad han kan som skuespiller.

– Jeg hader at blive sat i bås. Det er det værste. Det generer mig. Det er en serie, som så mange tager til sig, så det er sværere at komme ud af den bås igen, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/weyse_3.jpg
 (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Ser ikke sig selv
– Hvis jeg skal sidde og se det jeg har lavet, så er det bare selvpineri. Jeg får ikke noget ud af det. Mit arbejde ER gjort.
Jeg ville bare fokusere på alt det som jeg synes jeg gør forkert, forklarer manden bag “Badehotellets” Weyse. (Foto: TV 2: Mike Kollöffel)

Vend dog bøtten

Skuespilleren kan mærke på castere og filmproducenter, at han er sat i en bås.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/weyse_1_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

– Mit motto er: Den mest noble kunst er at kunne glæde andre. Jeg vil gerne glæde folk lige meget om det er alvorligt drama eller komik, fortæller Tychsen. (Foto: Hanne Juul)

– De ting, jeg bliver tilbudt, der tænker jeg: “Hvorfor ringer I og spørger mig om det? Er det pga. “Badehotellet”? Fordi det minder lidt om det? Eller er det fordi nu er han den sjove, skabede? “, forklarer Tychsen, som konsekvent afviser de roller, som minder for meget om Weyse-karakteren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/weyse_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Den populære stjerne trives bedst, når han bliver udfordret med forskellige roller og opgaver.
– Da jeg havde spillet mange store tunge dramaer, følte jeg, at jeg blev sat i bås, og fik kun tilbudt samme slags roller i andre store dramaer.
Jeg fik at vide, jeg var ved at blive den nye “førsteelsker” på teatret, så tænkte jeg “fuck”, jeg skal ikke være den nye førsteelsker, fortæller han om sin tid på landets teatre. (Foto: Hanne Juul)

– Prøv dog at vende bøtten og ring og tilbyd mig noget helt andet. Det vil da være langt mere interessant for mig og publikum.

Jeg siger nej tak til de ting hvor jeg kan mærke, at man hopper på vognen om at det er “sådan vi kender ham”, siger Jens Jacob til SE og HØR.

Sponsoreret indhold