Kendte4. december 2015

Opgave går viralt: Det ligner, der er en fejl, men det er der IKKE

Det ligner umiddelbart, at der er en graverende fejl i denne matematikopgave, men ophavsmanden fortæller, at opgaven bestemt ikke er en omgang volapyk
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/matematik_opgaven.jpg
 (Foto: Reddit)

Elsker du at regne og løse gåder, er dette (måske) lige noget for dig: En opgave hvor du skal svare på et simpelt spørgsmål.

- Hvad er en mikrofon?, lyder spørgsmålet i opgaven, og det virker umiddelbart ikke som det allersværeste at svare på.

Problemet opstår imidlertid, når du ser svarmulighederne.

For du har kun mulighed for at svare ”sandt” eller ”falsk”. Og så giver opgaven jo pludselig ikke meget mening… eller gør den?

null
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/matematik_opgaven.jpg
 (Foto: Reddit)

Professor David Grey, der har udformet spørgsmålet, fortæller til det britiske medie The Star, at der dog er en mening med galskaben. Der er nemlig en ganske særlig grund til, at han gav sine elever de pudsige svarmuligheder.

Spørgsmålet skulle nemlig få hans elever til at tænke selvstændigt:

- For at forsøge at få eleverne ud af den her ’high school’-mentalitet, hvor de uden refleksion bare svarer på spørgsmål, begyndte jeg at tilføje disse sjove spørgsmål i deres quizzer og eksaminer, sagde David Gray til det britiske medie og tilføjede:

- Der er ikke noget forkert svar. Det handler simpelthen om at få eleverne til at tænke ud af boksen.

Professoren havde dog næppe regnet med, at hans opgave ville blive et hit uden for klasselokalet. En elev lagde for nylig billedet af opgaven på de sociale medier, og herfra gik billede – og ikke mindst opgaven – viralt.

Sponsoreret indhold