Kendte4. februar 2023

Det kan være DR-stjernen Diêm Camilles store aften: Kæmpede i flere år

Den ekstremt forfriskende DR3-serie ”Bad Bitch” kan score fornemme priser, når der lørdag aften er Rober-uddeling
Diêm Camille spillede både hovedrollen og var idékvinde bag serien "Bad Bitch". Der er to priser på højkant i aften - en for ”Årets korte tv-serie” og en for ”Årets kvindelige hovedrolle i en tv-serie”.
Diêm Camille spillede både hovedrollen og var idékvinde bag serien "Bad Bitch". Der er to priser på højkant i aften - en for ”Årets korte tv-serie” og en for ”Årets kvindelige hovedrolle i en tv-serie”.
 Foto: DR, Stephanie Stål Axelgård

To Robert-statuetter kan det blive til for den unge skuespiller og serieskaber Diêm Camille, når alle de store navne stimler sammen om den helt store filmfest.

Hun er stadig et ganske nyt talent, men det seneste år har Diêm Camille haft gevaldigt fart på karrieren, og er sammen med sin makker, instruktør, Patricia Bbaale Bandak nomineret for deres fiktionsserie ”Bad Bitch”, der kan ses på DR.

Ifølge et interview, som hun op til sin store aften har lavet med DR, falder prisnomineringerne bestemt i god jord hos stjernen, der har knoklet hårdt for blot at få lov til at realisere sine idéer.

– Nomineringerne i sig selv er et kæmpe win og en kæmpe anerkendelse. Det er det største, der er sket for mig fagligt indtil videre, siger hun til DR, før hun senere forklarer, at hun har mødt utroligt mange lukkede døre, før det lykkedes hende at føre den friske serie om den bramfri og festglade Nikki ud i livet.

– Jeg har været enormt opsøgende, skrevet til rigtig mange og sikkert været pisseirriterende – men nu er vi Robert-nomineret.

Og ganske rigtigt - der er to potentielle priser i udsigt senere i aften - en for ”Årets korte tv-serie” og en for ”Årets kvindelige hovedrolle i en tv-serie”.

Skuespiller Diêm Camille har fart på karrieren, men retter også kritik mod diskriminerende tendenser i branchen 
Skuespiller Diêm Camille har fart på karrieren, men retter også kritik mod diskriminerende tendenser i branchen
 Foto: Ritzau Scanpix

Kritiserede instruktører

Udover at spille hovedrollen i ”Bad Bitch”, så er Camille også idékvinde bag serien, der er lavet på et begrænset projekt.

Hun har skrevet manuskriptet sammen med Asger Kjær, og de i alt fire afsnit har høstet store roser for sin behandling af blandt andet racisme og fordomme.

Hidtil har Diêm Camille haft små roller i danske tv-serier som ”Sommerdahl”, ”Friheden” og ”Kriger”, men tit har hun udfyldt roller, som baserer sig på stereotyper. Det håber hun dog på, hun fremover kan få lov at sætte fokus – og dermed ændre – på.

For eksempel har hun sammen med en række andre danske skuespillere med anden etnisk herkomst for ganske nyligt rettet kritik mod tre navngivne instruktører, som de mener, diskriminerer skuespillere, der adskiller sig fra normen.

Diêm Camille har senest medvirket som nonnen Martha i Katrine Brocks spillefilmsdebut ”Den store stilhed”.

Sponsoreret indhold