Kendte18. februar 2015

Destination Mars: Nu er danske Christian blandt de sidste 100

Læs, hvorfor Christian Ohlendorff vil flytte til en fremmed planet
Af af
Christian Ohlendorff Knudsen er blandt de 100 sidste, der er med i opløbet om at blive sendt til planeten Mars
Christian Ohlendorff Knudsen er blandt de 100 sidste, der er med i opløbet om at blive sendt til planeten Mars
 Foto: Facebook og privatFørst var de 200.000 ansøgere. Så blev det tal skåret ned til 660. Og nu er der kun 100 tilbage i kapløbet om at blive én af de fire, der får en envejs-billet til Mars via det storstilede projekt 'Mars One'.

Og én af de fire er danske Christian Ohlendorff Knudsen. Han drømmer om at blive én af dem, der starter en koloni på planeten og dermed kan være med til at sikre store fremskridt for menneskeheden.

Det fortæller den 34-årige IT-systemudvikler til Berlingske.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/01303075f81c4046ba4bbe22514e70cf.jpgDette kunne måske blive udsigten fra Christian Ohlendorff Knudsens soveværelse, hvis han bliver en af de udvalgte (Foto: AOP)


Christian Ohlendorff Knudsen tilmeldte sig den banebrydende mission for to år siden og fik i weekenden den glædelige besked over e-mail, at han stadig er med i rum-kapløbet:

- Jeg blev meget glad, siger Christian Ohlendorff Knudsen til Berlingske og tilføjer:

- Jeg er sikker på, jeg vil kunne inspirere folk. Hvis en simpel person med min baggrund kan opnå sådan noget, så kan folk opnå hvad som helst. Og jeg tror på, at hvis vi kan sætte mennesker på Mars, så får vi mennesker modet til at gøre endnu flere fantastiske ting, siger Christian Ohlendorff Knudsen til Berlingske.

Det vilde projekt 'Mars One' blev søsat i maj 2012 og vakte straks stor opmærksomhed, fordi alle mennesker over hele verden havde mulighed for at melde sig som kandidat til projektet. Den mulighed greb 202.586 mennesker fra hele verden.

Efter planen skal de fire udvalgte forlade Jorden i 2024 for at begive sig på den syv måneder lange rejse til planeten Mars. Her skal de bygge en 'by' og bo side om side de første to år, hvorefter planen er, at et nyt hold 'Mars-boere' skal gøre dem selskab.

Mars-boerne vil have langtidsholdbar mad med hjemmefra Jorden, men planen er, at de selv skal udvinde vand fra Mars' jord og dyrke grøntsager og producere mad indendørs under kunstigt lys.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/0ed70e7079c04446b9b2b1072e7a9316.jpgSådan kan en Mars-by komme til at se ud ifølge Mars One-projektet, som stammer fra Holland (Foto: AOP)


De fire udvalgte skal dog være indstillet på, at der ingen vej er tilbage, hvis de fortryder og vil hjem fra den røde planet. For der er ingen retur-billet inkluderet i projektet.

Men det er dog ikke noget, der afskrækker Christian Ohlendorff Knudsen.

- Missionen har så høj prioritet for mig, at jeg bevidst prøver at undgå situationer, der kan få mig til at blive hjemme. Inden jeg gik ind i projektet, havde jeg forsøgt at stifte familie i et par år, men det har jeg lagt på hylden for at komme til Mars, siger Christian Ohlendorff Knudsen til Berlingske.

Nu går de sidste test i gang. De 100 ansøgere skal blandt andet have testet deres evner til at samarbejde. Herefter vil de fire Mars-boere blive udvalgt.

Af de 100, der stadig er med i opløbet, er der 50 kvinder og 50 mænd.

31 er fra Europa. Christian Ohlendorff Knudsen er den eneste dansker i opløbet.

Sponsoreret indhold