Kendte9. marts 2021

Derfor hedder Italiens Eurovision-band Måneskin

Når Fyr og Flamme til maj skal kæmpe for Danmarks ære i Rotterdam, bliver de ikke det eneste danske islæt til Eurovision
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210307-080851-2-1920x1280we.jpg
 Foto: Maria Laura Antonelli/Ritzau Scanpix

I weekenden tog duoen Fyr og Flamme sejren til Dansk Melodi Grand Prix, og til maj skal de kæmpe for Danmarks ære til Eurovision i Rotterdam.

Men Jesper Groth og Laurits Emanuel bliver ikke de eneste danskere, som går på scenen til den europæiske sangkonkurrence, hvor der ikke bliver sparet på hverken konfetti eller europæisk venskabsånd.

I Italien er det nemlig et band ved navn Måneskin, som kommer til at repræsentere støvlelandet til Eurovision.

Den italienske kvartet, der bedst kan beskrives som et heavy metal-band, har netop taget sejren til Sanremo, som er den italienske pendant til Melodi Grand Prix.

Her storhittede de med sangen "Zitti e buoni", som altså skal sikre Italiens sejr til Eurovision.

Grunden til, at det italienske heavyband bærer navnet Måneskin skyldes, at bandets bassist, Victoria De Angelis på 20 år, er halvt dansk.

Hendes bandkammerater er sangeren Damiano David på 21, guitaristen Thomas Raggi på 19 og trommeslager Ethan Torchio på 20.

Bandet blev landskendte, da de kom på en andenplads i 11. sæson af den italienske udgave af "X Factor" tilbage i 2017.

Siden har Måneskin udgivet to albums: "Chosen" fra 2017 og "Il ballo della vita", der udkom i 2018. Deres tredje album "Teatro d'ira: Vol. 1" udkommer i slutningen af denne måned.

Herunder kan du høre den sang, de skal optræde med til Eurovision:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold