Derfor går 18 år gammel Sigurd Barrett-børnesang viralt i Holland

Musikeren og tv-værten skabte \

Musikeren og tv-værten skabte "Pilfingerdansen" til "Sigurds Bjørnetime"

Foto: Kaspar Wenstrup

Det er 18 år siden, at Sigurd Barrett skrev og brugte ”Pilfingerdansen” i forbindelse med ”Sigurds Bjørnetime” på Danmarks Radio.

Nu stryger ørehængeren pludselig til tops på de danske virale lister på Spotify, ligesom den tilsyneladende også er blevet et megahit i Holland.

Det skriver TV2, som desuden har fundet forklaringen på dens nyvundne popularitet – især placeringen på de hollandske lister.

Det viser sig nemlig, at en del af teksten (som egentlig ellers mest består af rent volapyk), der lyder ”stille, stille, stille – pille, pille pille”, betyder ”stjæle, stjæle, stjæle – piller, piller, piller”.

Derfor er sangen i Holland rykket fra børnegenren til technomiljøet, skriver de.

Til tops i Danmark

Muligvis godt hjulpet på vej af et forudgående skub i den rigtige retning fra Instagram-kongen Anders Hemmingsen, der for uger tilbage begyndte at poste humoristiske opslag med ”Pilfingerdansen” som soundtrack.

Googlesøgninger på sangen er steget markant siden den første gang blev postet på profilen, der bliver fulgt af over én million danskere. En uge efter steg søgningerne også påfaldende meget i Holland.

Ophavsmanden til dansehittet, den 53-årige danske pianist og børnevært Sigurd Barrett, optrådte sårgar i et hollandsk interview, hvor han forklarer sangens oprindelse.

Flere lande hopper med

Sangen blev skabt til en særlig karakter i børneprogrammet om Bjørnen Bjørn, Pilfingrerne, som er små og grønne med en lang næse.

Den hollandske vært forklarer Barrett, at den kan oversættes til at ”stjæle piller”.

- Nåå, så det handler om at stjæle stoffer? Det har ikke noget med mig at gøre, svarer han med et grin.

”Pilfingerdansen” er lige nu på vej op af hitlisterne i Norge, Sverige og Belgien, skriver TV2.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close