Har du også undret dig? Derfor får mørkhårede mænd rødt skæg

Foto: All Over

Nu skal du ikke gå og undre dig mere, for selvfølgelig er der et svar på, hvor mænd som f.eks. Michael Fassbender og Christian Bale trods deres mørke lokker altså kan rende rundt med rødligt skæg. Det skriver Unilad.

Mennesker hårfarve bestemmes selvfølgelig rent genetisk (med mindre du farver dit hår, men det blander vi os selvfølgelig ikke i.). Man arver sin genmasse fra sine forfædre, og med så meget forskellig indflydelse, der har været i arvemassen gennem hundredvis af år, så er der også mange hårfarver, der kan komme frem.

Ens præcise hårfarve bestemmes af, hvor meget melanin, men har i kroppen - og det har også betydning for, hvor brun man bliver, når man får sol.

- For hvide mennesker er der to slags melanin: sort og rødt pigment. Mørkhårede menneskers hår indeholder kun det sorte pigment, mens lyshårede har mindre af det sorte. Rødhårede har selvfølgelig mest rødt pigment, forklarer Petra Haak-BLoem der er specialist på det hollandske genetiske research centre Erforcentrum.

- At få rødt skæg og brunt hår kommer fordi der er er en mutation i MC1R-genet. Det er et gen, der spiller en central rolle i proteinudvikling og i produktionen af melanin, forklarer hun også.

Det vil altså sige, at det røde skæg skyldes en mutation i ens gener. Og det er ganske normalt med den mutation, da man arver det fra begge sine forældre.

Så hvis man både har det sorte og det røde pigment i sig, så kan det altså give mørkt hår og rødt skæg - ja og faktisk også øjenbryn eller kønsbehåring…

Vi har samlet nogle kendte med, der er med i klubben. Se dem her: 

Mørkt hår og rødt skæg

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close