Derfor er labradorer SÅ madglade

(Foto: MEGA)

Er du den lykkelige ejer af en labrador, kender du det helt sikkert: Du har lige fodret vuffi med en bunke kiks, men din bedste ven står stadig og skiftevis logrer og savler i håbet om at få én godbid mere.

Og selv om din madglade hund allerede har mæsket sig igennem en hel skål aftensmad (på rekordtid naturligvis), er den altid klar på godbid, natmad, godbid, morgenmad, godbid, frokost og lige en godbid mere.

Ja, det er ingen hemmelighed, at labradorhunden er et vaskeægte madøre – og der er faktisk en videnskabelig forklaring på, hvorfor den aldrig ville forlade madskålen uden at have slikket den helt ren først.

For rigtig mange labradorer har faktisk et særligt gen, der gør, at de simpelthen mangler evnen til at føle mæthed.

Det viser en undersøgelse, som professorer på University of Cambridge har gennemført. De har undersøgt 310 labradorer, og resultaterne blev, at hele 23 procent af hundene havde et særligt gen, der gjorde det svært for dem at føle mæthed.

Og derfor kan de altså blive ved og ved og ved med at spise, selv om de burde være propmætte.

Dr. Eleanor Raffan, der står bag undersøgelsen, siger til det britiske medie Metro:

- Dette er et gen, som vi ofte ser hos labradorer, og den har en stor betydning for de hunde, der bærer genet. Så dette forklarer altså, hvorfor nogle labradorer er mere tilbøjelige til at blive overvægtige i forhold til andre racer.

- Dette gen er vigtigt i forhold til, hvordan deres hjerne opfatter sult og mæthed efter at have spist.

- Labrador-ejere fortæller ofte, at deres hunde er besatte af mad, og det passer nu med, hvad vi ved om genet, forklarer hun til det britiske medie.

Så det er altså ikke (kun), fordi du laver fantastisk hundemad, at din bedste ven skovler sig igennem sin mad og bliver ved med at tigge om mere. Den kan simpelthen bare ikke lade være.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close