Kendte4. februar 2022

Derfor er Blachman så blød: De har aldrig været bedre

Skallesmækkeren mener selv at være årsag til den massive talentmasse i årets “X Factor”
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han har altid været god for en subtil sviner, når talentløse teenagere og andet godtfolk har vovet sig ind på krydset uden at have en ren tone i livet.

Men henover de seneste sæsoner, er der sket en ændring med Thomas Blachman, 58.

Man fristes som seer til at tro, at den fabulerende jazztrommeslager med det imponerende ordforråd og uudtømmelige snakketøj er blevet mildere med årene.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/453d2f7a-b864-4bb5-b762-9d0c805b59ea.jpg

58-årige Thomas Blachman er ikke sen til at løbe med æren for de mange dygtige sangere, der allerede har forkælet vores øregange i årets “X Factor”. Foto: TV 2

I det seneste afsnit kunne man se en babybegejstret Thomas Blachman sidde og pjatte med Meserets datter, mens mor stod på scenen for at imponere den førhen så hårde dommer.

De færreste havde nok forventet, at han ville distance-dikke-dikke en baby på live-tv for blot få år siden.

Siger stadig sin mening

Men dommerveteranen afviser over for SE og HØR at skulle være blød på sine gamle dage.

– Jeg kan sgu ikke se, at jeg er blevet mildere. Jeg tror, det er, fordi tiden kalder på, at man skal gå den sadistiske vej.

Jeg tror, seerne er blevet mere sadistiske og har mere behov for, at jeg skal være hårdere, end jeg selv har behov for. Det er et skud i tågen; jeg aner det ikke. Jeg synes ikke, jeg er blevet mildere, forklarede han til SE og HØR forud for tv-premieren på den 15. sæson og tilføjede, at han til enhver tid siger, hvad han mener.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/_hjp6133.jpg

– Jeg kan sgu ikke se, at jeg er blevet mildere, bedyrede Thomas, som langtfra er ligeså skrap som i sangprogrammets spæde alder. Foto: Hanne Juul

Efter kort betænkningstid kom Mr. “X Factor” med et mere kvalificeret bud på, hvorfor han har været mere sparsommelig med de kritiske eder og forbandelser, han ellers i overflod har kastet efter sagesløse auditiondeltagere i de tidligere sæsoner.

– Der er sket en ændring. Der har aldrig været så mange gode som i år. Det kunne lige så godt være gået den anden vej – programmet ville have været slut, hvis der ikke kom en eneste, der kunne noget som helst.

Men det er jo gået fuldstændig den modsatte vej. Det er blevet en institution, og det er blevet et musikfagligt/sagligt fjernsynsprogram. Frem for alt.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/_hjp5664.jpg

“Blache” lægger ikke skjul på, at det betyder noget for ham at rende med sejren. Foto: Hanne Juul

Og det er jeg meget glad for. Det mirakuløse er, at der er så mange mennesker, og så mange unge mennesker, der gider se det, lød det fra Blachman.

Det er min skyld

I vanlig stil var der ingen ydmyghed at spore, da Blachman snuppede æren for den stejle stigning i talentmasse, vi har været vidne til i år.

– Der kommer så utroligt mange unge mennesker, som virkelig har øvet sig. De har hørt mig snakke i 15 år på det fjernsyn, siden de lå inde i mors mave.

Og det første, de gør, når de så bliver 15 og er gamle nok til at deltage, er at skynde sig ind til mig, som deres alle sammens ultimative papfar, som har hjulpet dem og holdt dem i hånden gennem svære tider.

Og nu står de og viser, hvad de kan. For de kan noget, sagde han og fortsatte talestrømmen:

Hold lige kæft!

Martin Jensen, 30, havde kun latter tilovers for Blachman, da han i fredags kastede sig ud i en selvhøjtidelig forklaring om, hvorfor han er hævet over nervøsitet.

– Jeg har gjort det så meget, at jeg ikke selv kan forholde mig til det. Jeg glæder mig ligesom seerne til at se mit legeme bevæge sig ind bag …

Længere nåede han ikke, før Martin Jensen begyndte at hulke af grin, men Blachman forsøgte så igen:

Men Martin holdt ingenlunde kæft. Han gengav Blachman, mens han hulkede af grin:

- ”Iagttager mig selv”.

Men Blachman fortsatte, mens Kwamie Liv, 36, nikkede forstående.

– Det er en form for ophøjet, transcenderet tilstedeværelse.

Og så gjorde Sofie Linde, 32, Martins latter til et kor og udbrød:

– Bullshit! Sorry, det er bullshit. Du sidder der som five chair-oraklet.

Og så måtte Thomas Blachman altså også lige træde ned fra sin piedestal og dele ansigtet i to og grine med af sig selv. Blød som han er blevet ...

– Den danske ungdom er blevet 50 procent mere begavet de sidste 10 år. Fem år. Tre år. Der er sket noget. Jeg ved ikke, hvor det kommer fra. Der er en god stemning lige for tiden. Ungdommen tror på noget andet. De vil noget. De vil frem for tiden.

Det er jeg med til at folde ud i det her program, og jeg synes, de er kommet og har givet mig noget af den kærlighed tilbage, som jeg har givet dem over alle de år.

Og det er ret rørende for en ældre mand at opleve, svarede Thomas på spørgsmålet om, hvor længe han har i sinde at blive siddende ved dommerbordet.

Sponsoreret indhold