Kendte20. april 2018

Skal du prøve? Denne is kurerer tømmermænd

Denne sydkoreanske, iskolde snack hævder at kunne komme tømmermænd til livs
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2018-04-20_kl._13.07.52.png
 Foto: Instagram / traveleatthrive

Normalt er hovedpinepiller, cola og en omgang snask fra den lokale grillbar de gængse remedier mod tømmermænd, men sydkoreanerne er kommet på banen med den ultimative tømmermændskur.

Vidundermidlet er en is kaldet "Gyeondyo-bar", og løst oversat betyder "Gyeondyo" "hold ud" med henvisning til, at man bare skal hænge i, og så skal tømmermændene nok lægge sig.

Artiklen fortsætter under billedet.

Isen har været tilgængelig i Sydkorea siden 2016, men er for nylig gået viralt på nettet - måske fordi det lyder lidt for godt til at være sandt.

Ifølge Reuters er Sydkorea det land i verden, hvor der bliver indtaget mest alkohol pr. indbygger, så de ved nok en ting eller to om tømmermænd - og ikke mindst hvordan man kommer dem til livs.

Faktisk bruger sydkoreanerne svimlende 760 mio. kr. om året på tømmermændsremedier, og blandt de mange produkter er altså "Gyeondyo-baren".

Isen smager af grapefruit og den aktive ingrediens mod tømmermænd er saften fra hovenia dulcis - også kendt som japansk eller kinesisk rosin.

Saften fra hovenia dulcis er i mange århundreder blevet brugt som remedie mod tømmermænd i kinesisk medicin.

Et studie offentliggjort i Journal of Neuroscience i 2012 viste, at saften fra rosintræet indeholdt stoffet dihydromyricetin (DHM), der ved forsøg med rotter viste sig at mindske niveauet af alkohol i blodet, beskyttede leveren og fungerede anti-inflammatorisk.

Desværre kan tømmermænds-isen kun fås i sydkoreanske kiosker, så vi andre må ty til Panodiler og pizza for at komme strabadserne efter rosé-branderten til livs.

null

Sponsoreret indhold