Den havde vi ikke set komme: Kasper Hjulmand og Jan Linnebjerg deler livsfilosofi
Efter 0-0-resultatet mod Tunesien åbenbarede et uventet faktum sig for os, der følger med i landsholdets Qatar-togt:
Hjulmand og ungnissen Pyrus - aka. Jan Linnebjerg - benytter sig af samme bøn til sindsro, når livet larmer og verden bliver besværlig.
Det kom frem på pressemødet efter kampen mod Tunesien, der var Danmarks indledende i VM-slutrunden, og som godt kunne være gået bedre.
Bokser med det
- Der er et gammelt ordsprog, som jeg prøver at leve mit liv efter, sagde han ifølge Politiken, før han kom med en uddybning:
- Man skal finde sindsro til at finde ud af, hvad man kan forandre. Man skal finde modet til at gøre noget ved det, man kan forandre. Og så skal man finde visdom til at vide, hvad forskellen er. Det bokser jeg med.
For danskernes deltagelse i VM er da også blevet gevaldigt kompliceret.

Senest med debatten om det ”One Love”-anførerbind, som Simon Kjær efter planen skulle have haft på, men som siden blev droppet, da det ville udløse et gult kort til det danske landshold.
Her er det nærliggende at spørge: Hvad kan en landsholdstræner og en julekalender-stjerne mon have til fælles? Jo, de bruger begge denne remse – oprindeligt kendt som sindsrobønnen – formuleret af den amerikanske teolog Reinhold Niebuhr.
Mønten i lommen
I den stadig aktuelle og vanvittigt velproducerede TV 2-dokumentar ”Nissen flytter altid med” om den efterhånden tvivlsomme glæde, som Jan Linnebjerg har haft ved at iføre sig Pyrus-kostumet i 25 år, fortæller skuespilleren om sindsrobønnen, der lægger sig tæt op ad Hjulmands livsfilosofi.
- Kære Gud, giv mig sindsro til at acceptere de ting, jeg ikke kan ændre og mod til at ændre de ting jeg kan og visdom til at se forskellen.
- Jeg glemmer det aldrig, siger 62-årige Jan Linnebjerg om den mønt, som han viser frem i dokumentaren.
Det var efter at have været på alkoholafvænning i fem uger, Jan Linnebjerg fik udleveret mønten med sindsrobønnen indgraveret på den ene side.
Om Hjulmand også er i besiddelse af en mønt, vides ikke. Men før har landstræneren brugt rituelle objekter - som eksempelvis den hullede yndlingstrøje - når sejren har skulle hives hjem for de danske drenge.