Kendte23. december 2021

Den er god nok: Julemanden er på TikTok - og han er fra Skive

Over to millioner mennesker følger Penti Olesens profil på TikTok, hvor han primært laver reaktionsvideoer som Julemanden fra Skive. Men Penti gør det mest af alt for sin egen skyld.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/img_8157.jpg
 Foto: Privat

I et skur i Skive sidder 43-årige Penti Olesen og fifler med en af sine yndlingsbeskæftigelser. Han er i gang med at samle et Lego-sæt. Iført røde smækbukser og hue bygger han nøjsommeligt, mens han engang i mellem kigger op.

I baggrunden brænder en tv-pejs, mens det glitrer og glimrer med julepynt og to store nøddeknækkere.

66.000 mennesker følger med på deres mobiltelefoner. Penti Olesen streamer nemlig live på TikTok, hvor han har 2,1 millioner følgere verden over, som har valgt at trykke "follow" på profilen "Julemanden fra Skive".

- Det er slet ikke til at forstå, at jeg kan overgå Parken i tilskuere, siger Penti Olesen til SE og HØR.

- Og der er 1,7 millioner mennesker, der har set mig live i denne måned. Det er vanvittigt at tænke på.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/img_7912.jpg
 Foto: Privat

Julemanden fra Skive laver også små julesysler på video. Her er det en hjemmelavet snekugle.

Det stak af

Penti Olesen begyndte på TikTok for at finde ud af, hvad det egentlig var, hans nu 15-årige datter brugte så meget tid på. Det greb hurtigt om sig, og nu er juleglæden en del af hans hverdag som julemand på det sociale medie.

- Det stak lidt af. Og det er jo fedt! Men for mig er det livsglæde. Det der med, at man kan gøre andre glade - der er altså bare ikke noget, der er bedre. Nu kører vi den fuldt ud, siger han.

Penti Olesen laver først og fremmest videoerne for sin egen skyld. Han elsker at trække i kostumet og sætte sig ud i juleskuret. Men det er en stor bonus for ham, at han kan se, at så mange mennesker er glade for at følge med.

- Jeg kan se på visningstiden på filmene, at det er noget, de synes er værd at se og bruge tid på. Det må indikere, at det gør nogen godt, siger julemanden og fortsætter:

- Jeg laver ikke noget, der kan skabe splid. Jeg holder mig helt væk fra ting med kant og laver udelukkende hyggelige ting. Det er det, jeg består af og bedst kan lide selv, så det er det, jeg giver.

Julemand 365 dage

Videoerne fokuserer på jule- og vinterhygge, men om sommeren er Julemanden fra Skive lige så aktiv som altid.

- Jeg kører hele året. I sommer trak jeg i en badedragt og spillede også tennis med mig selv, forklarer Penti Olesen, der fik 200.000 nye følgere trods det varme vejr.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/img_6193.jpg
 Foto: Privat

Penti Olesen aka. Julemanden fra Skive går da også på stranden. Foto: Privat

Penti Olesen bleger sit skæg for at få det den helt rigtige julemandshvide farve. Det er 40 ubehagelige minutter, men de er det værd, fortæller skibonitten.

- Jeg håber og tror på, at dem, der ser mine videoer, bliver i bedre humør - og ikke bare, fordi jeg har dragten på. Jeg håber inderligt, de kan se, at jeg har det godt med det. At det ikke er rent skuespil. Selvfølgelig har jeg også udseendet med mig, det er der også mange, der skriver, men de må kunne lide det, de ser, siger han og tilføjer hurtigt:

- Men i morgen kan det jo være, at 1 million mennesker har trykket på knappen og ikke følger mig længere.

Det er naturligvis heller ikke helt tilfældigt, at julen er blevet omdrejningspunktet for Penti Olesen.

- Jeg elsker jul og den tid med familien. Alt det der sammenhold og skabe minder ... jeg synes, det er en genial tid. Alt går ned i tempo. Det skal ikke være så stressende, man skal tage det med ro.

- Det er det, jeg synes, man skal bruge i dagligdagen også.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/img_0018.jpg
 Foto: Privat

"Julemanden fra Skive" bliver tagget i 600 TikTok-videoer dagligt. - Jeg kan ikke nå at svare alle, siger Penti Olesen. Foto: Privat

Skuret, hvor sklerose ikke findes

Penti Olesen har sklerose. Bortset fra når han går ud i skuret, trækker i kostumet og optager TikTok-videoer.

Så er han ikke længere skleroseramte Penti. Så er han Julemanden fra Skive.

- Jeg bruger det som en opladningsstation, forklarer han.

- Det er mit afkoblingspunkt, hvor jeg vender alt det dårlige til det gode. Når jeg går ind i mit skur, så ligger sklerosen ude på trappen. Der kan jeg være, uden folk kan se, at jeg er syg.

Julemanden fra Skive taler heller ikke om sklerose til sine følgere.

- Jeg skal ikke have medlidenhed. Jeg laver TikTok, fordi det gør mig glad. Min teori er, at jeg mere positiv, jeg er, jo bedre har jeg det, og jo mere "rask" er jeg.

https://imgix.seoghoer.dk/img_6884.jpg
 Foto: Privat

Julemanden fra Skive er live på TikTok juleaftensdag om morgenen og formiddagen samt drypvis i løbet af dagen. Bare i nat modtog han 140 opkald fra børn, der ville tale med julemanden. Foto: Privat

Sponsoreret indhold