Kendte17. maj 2024

Demonstranter afbrød premiere: – Jeg synes, det er tarveligt

Instruktør på Cirkusrevyen, Joy-Maria Frederiksen, undrer sig over, at klimademonstranter valgte revyens scene som sted at få deres budskab ud på
Premieren på Cirkusrevyen måtte stoppes, da klimademonstranter stormede scenen med bannere og satte sig på scenen.
Premieren på Cirkusrevyen måtte stoppes, da klimademonstranter stormede scenen med bannere og satte sig på scenen.
 Foto: Martin Høien

Publikum havde knap sat sig til rette i stolen efter pausen ved premieren til Cirkusrevyen på Bakken, før de fik sig noget af en overraskelse.

To demonstranter fra klimagruppen Nødbremsen hoppede op på scenen med bannere og afbrød anden akts åbningsnummer.

Sikkerhedsfolk fik dog hurtigt gelejdet demonstranterne væk og revyen fortsatte.

På scenen stod Niels Olsen og Henrik Lykkegaard, og selv om de herrer ikke så synderlig berørte ud af afbrydelsen, så sad oplevelsen i dem og de andre skuespillere efterfølgende.

De vurderer instruktør Joy-Marie Frederiksen, der mødte SE og HØR efter premieren.

– Man fik næsten en oplevelse af, at de (demonstranterne, red.) har set en forpremiere, for de gik op på scenen, da det var allermest ødelæggende.

– Man halter jo helt bagud og bliver rystet. Skuespillerne har jo været rystede hele anden akt, fortalte hun.

Hun undrer sig i den grad over, at valget faldt på Cirkusrevyen, da revyen er nogen af dem, der er med til at kommentere regerings klimapolitik.

– Jeg har meget stor sympati for deres sag, men at gøre det her, hvor vi snakker deres sag. Vi har så meget satirisk stof om klimapolitik.

– Af alle steder, de har lyst til at ramme, så synes jeg virkelig, det var tarveligt, det skulle være os, sagde Joy-Marie Frederiksen, der er gift med Niels Olsen.

På scenen stod den høje skuespiller selv med en ærgerlig følelse i kroppen.

– Jeg synes ikke, vi følte os truet på nogen måde. Så det var mere sådan ”øv”. For os og for publikum, sagde Niels Olsen til SE og HØR.

Hans medskuespiller stemmer i, og ærgrer sig i lige så høj grad over, at det skete under et musiknummer, som man ikke kan hoppe ind og ud af på samme måde som en almindelig sketch.

– Vi skulle lige lave et minut med de samme vittigheder. Det er sådan lidt, for man kan jo ikke rigtig lave det om, forklarede Henrik Lykkegaard.

Trods de garvede skuespilleres ophøjede ro omkring hele episoden, så mener Joy-Marie Frederiksen alligevel ikke, at man som revyspiller kan ryste en sådan omgang helt af sig på scenen.

– Der er jo nerver på til en premiere, så selvfølgelig ryster det én lidt. For os var det meget ødelæggende, slog hun fast.

Cirkusrevyen spiller frem til den 25. august.

Sponsoreret indhold