Kendte5. februar 2010

Delleskræk

Andres fedme kan udløse angstanfald hos sarte sjæle
Af af
Et frygtindgydende syn, hvis man lider af fedmefobi
Et frygtindgydende syn, hvis man lider af fedmefobi
 Foto: All Over

At nogen springer i vejret ved synet af selv den mindste edderkop, gyser bare ved at tale om slanger eller undgår elevatorer for enhver pris, har de fleste for længst vænnet sig til.
Det er gammelkendte fobier, som sjældent udløser andet end overbærende smil.

Delleskræk

Helt nyt er det imidlertid, at synet af fede mennesker kan få andre til at svimle, bryde sammen i gråd eller løbe skrigende væk, skriver søndagsavisen.dk.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/bizart/tyk-nogenkvindetekst-jpg.jpgFornyelig viste den svenske Kanal 5, hvordan 28-årige Maja Wolt bliver skrækslagen og går helt i panik, blot hun ser en fed person nærme sig, og hvordan denne fedmefobi hæmmer hende socialt.
Blandt andet tør hun ikke gå på McDonalds, hvor risikoen for at møde fede mennesker er særlig udtalt.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/bizart/tyk-mand-spiser-tekst-jpg.jpg- Et er at møde overvægtige, men hvis jeg oven i købet skal se dem spise, så bliver det yderligere problematisk, siger hun i programmet.
Ifølge den professor i psykiatri, Fred Holsten, der medvirkede i programmet, er der ingen grænser for, hvad der kan udløse angstanfald hos folk.
Formanden for den svenske forening for overvægtige har dog ikke stor forståelse for Majas fobi.

Mangel på respekt

- Det er ikke usædvanligt at folk tager afstand fra mennesker med høj vægt, men det handler i bund og grund om respekt for andre mennesker, siger han.

Sponsoreret indhold