Kendte 7. juli 2021

Dejlige damer og farlige daner: Det skriver briterne om det danske landshold

Ligesom her hjemme er mediebilledet i England også fyldt med fodbold. Men hvad skriver briterne egentlig om vores fodboldhold?
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ét emne fylder hele nærmest alting både Danmark og England i dag.

Fodbold. Og nedtællingen til EM-semifinalen mellem de to nationer tikker derudaf.

Og selvom den danske målmand Kasper Schmeichel kækt tirsdag aften på et pressemøde kunne fortælle, at han ikke har skænket det engelske hold mange tanker, så må man sige, at de danske drenge får en del opmærksomhed i de britiske medier.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Stjernespilleren Christian Eriksen bliver stadig bemærket en hel del i de britiske medier. (Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix)

På trods af, at Christian Eriksen ikke spiller med i Wembley, så fylder hans navn især en vis portion i spalterne.

Under overskriften "Danes Danger" skriver den britiske fodboldspiller Alex Scott i The Sun, at englænderne bestemt ikke skal undervurdere det sammenhold, der er skabt efter Eriksens kollaps.

Også i blandt andet Mirror bemærkes danskernes helt vilde holdånd, og hvordan det danske landshold formåede at vende skruen, efter at have været fuldstændig drænet for følelser.

"Med hvert spil og med nyheden om, at Eriksen var blevet udskrevet fra hospitalet, jo mere er Danmark vokset i styrke," skriver mediet.

Dejlige damer

Det er en helt særlig gruppe mennesker, der nok hepper lidt ekstra på de danske drenge - holdspillernes kærester. Et par af dem har The Sun også fået øjnene op for.

Under ordspillet "Great Dames" skriver mediet om model og instagram-influencer Katrine Friis, "stunning "Josefine Louise Barsøe Nielsen, og Miss Danmark-finalisten Laila Hasanovic som danner par med henholdsvis Andreas Christensen, Christian Nørgaard og Jonas Wind.

Her er nogle af de "Great Dames". Artiklen fortsætter under opslagene ...

Hvem kommer hjem?

Netop Schmeichels drillerier forud for kampen på det føromtalte pressemøde har ramt flere af de engelske aviser, blandt andet Metro.

"Schmeichel er ikke bange for at for at lave rag i den", skriver mediet.

Da en journalist spurgte den danske målmand, hvordan det ville være at slukke briternes håb om at "få fodbolden hjem", svarede han frækt tilbage: "Har den nogensinde været hjemme?".

Artiklen fortsætter under opslaget ...

England har nemlig aldrig vundet EM - dog vandt de VM i 1966.

Men briterne - de tror altså på sejren. De tror faktisk så meget på det, at The Sun har indtrykket stikpille af en annonce i danske B.T. med et billede et stykke hvidt toastbrød med to stykker skiver (sandsynligvis dansk) bacon og ketchup og teksten:

"Vi spiser jer til morgenmad."

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Der er dog tale om en sand bytter, for B.T. har ligeledes indrykket en annonce i den britiske tabloidavis. Her er der tale om en flok vikinger, der er klar til at invadere England med teksten:

"Den kommer ikke hjem ... Vi kommer hjem!"

Kampen fløjtes igang klokken 21, og vinderen skal møde Italien i den store finale.

Sponsoreret indhold