Kendte3. april 2023

Dario Campeotto er død

Den danske entertainer blev 84 år
Dario Campeotto er død. 
Dario Campeotto er død.
 Foto: Lars H. Laursen

Den dansk-italienske sanger, skuespiller og entertainer, Dario Campeotto, er død.

Det skriver Ekstra Bladet, som har fået dødsfaldet bekræftet af en nær ven af familien. Han afgik ved døden den 1. april.

Dario Campeotto var syg med kræft i en længere periode op til sin død. Tilbage i januar 2022 måtte han sætte karrieren på pause, da han skulle have ro til at koncentrere sig om at blive rask igen.

Han oplyste, at det vigtigste for ham nu var at kæmpe for sit helbred.

- Jeg havde håbet at kunne opfylde de job, der er i kalenderen, men de må foreløbig udsættes. Nu må jeg bruge alle kræfter på at blive rask, lød det i en mail til Ritzau.

I sommer blev den berømte sanger og skuespiller - nok bedst kendt fra filmen "Han, hun, Dirch og Dario" fra 1962 - opereret på Rigshospitalet.

Her var han under kniven netop for at få bugt med sin kræft i bugspytkirtlen.

Året før sin medvirken i den danske film med blandt andre også Dirch Passer, Ghita Nørby og Gitte Hænning, fik Dario Campeotto sit store gennembrud, da han vandt Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Angelique'.

Kort derefter opnåede han femtepladsen ved Eurovision Song Contest med samme sang. Han deltog også i Melodi Grand Prix i 1963, 1964 of 1965.

Dario nåede at danne par med hustruen Getrud Campeotto i 45 år. Entertaineren har før været gift med den i dag 87-årige skuespillerkollega Ghita Nørby.

Sammen med Ghita Nørby fik han sønnen Giacomo Campeotto, der er født i 1964, og som i dag er en succesfuld instruktør.

I alt har Dario Campeotto tre børn.

Sponsoreret indhold