Kendte19. januar 2023 (opd. 19. februar 2023)

Danske Mikkel E.G. Nielsen nomineret til en Bafta

Den 49-årige filmklipper fra Aarhus har allerede en Oscar stående hjemme på kaminhylden. Snart kan han også score den fornemme britiske filmpris
Den danske klipper vandt en fornem gylden statuette ved Oscar-uddelingen i 2021
Den danske klipper vandt en fornem gylden statuette ved Oscar-uddelingen i 2021
 Foto: Scanpix Denmark

SENESTE: Der blev desværre ingen Bafta-priser til de danske nominerede - se hele vinderlisten her

Den danske klipper Mikkel E.G. Nielsen har før gjort nationen stolt med sine evner ud i at klistre filmscener helt eminent sammen.

Og nu kan han skrive endnu en fornem nominering på listen over hæder. Han er nemlig blevet nomineret til den britiske pris Bafta i kategorien Bedste Klipning.

Det fremgår ifølge Baftas hjemmeside, i forbindelse med at de nominerede torsdag er blevet offentliggjort. Bafta er den største britiske filmpris og uddeles af det britiske film- og tv-akademi.

Mikkel E. G. Neilsen er blevet nomineret for filmen "The Banshees of Inisherin", som er instrueret af Martin McDonagh. Han står bag filmen "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

Filmen, der har fonemme navne som Colin Farrell og Brendan Gleeson på rollelisten, foregår på en lille irsk ø. Her står to mænd, der har været venner gennem livet, i en situation, hvor den ene ikke længere ønsker at være venner.

Mikkel E.G. Nielsen modtog i 2021 verdens mest prestigefyldte filmpris - en Oscar.

Det var han præstation i klipperummet på "Sound of Metal", der sikrede ham prisen i kategorien Bedste Klipning. Den rørende prisvinder handler om en trommeslager, der begynder at miste hørelsen.

Men filmklipperen er ikke den eneste dansker, der kan risikere at få en rigtig god aften, når Bafta'erne bliver uddelt den 19. februar.

Blandt årets nominerende til Bafta-priserne er nemlig også filmen "The Good Nurse", der er instrueret af danske Tobias Lindholm.

Her er det dog ikke den danske instruktør, der står som nomineret på listen, men hans hovedrolleindehaver Eddie Redmayne, der skildrer sygeplejersken Charles Cullen, der slog i massevis af patienter ihjel.

Sponsoreret indhold