Kendte8. juni 2023

Danske kendisser skyder med skarpt mod Vibeke Manniche efter Jada-opslag: - Det kan jeg ikke tage alvorligt

Vibeke Manniche fik onsdag aften sendt sit klare budskab om Jada og Jadas graviditetskomplikationer ud på de sociale medier, og det er bestemt ikke faldet i god jord alle steder
Vibeke Manniche (th.) med sin datter, Mai Manniche.
Vibeke Manniche (th.) med sin datter, Mai Manniche.
 Foto: Thomas Laursen

LÆS OGSÅ: Jada med vild nyhed: Jeg er gravid

Det var en lykkelig Jada, som onsdag kunne afsløre, at hun venter sit første barn.

Lykken var dog pakket ind i den triste melding om, at en række komplikationer har resulteret i både en hospitalsindlæggelse og aflysninger af alle sommerens planlagt koncerter.

Kort tid efter nyheden om Jadas graviditet ramte internettet, valgte den danske læge Vibeke Manniche så at dele et opslag på sin Facebook-profil, hvor hun gav sit besyv med.

I opslaget, der efterfølgende er blevet slettet fra Manniches profil, meddeler hun blandt andet, at den 30-årige Jada og barnet lige nu "betaler prisen" for overvægt. Til trods for at "Nudes"-sangerinden ikke har oplyst sine fans og følgere, hvad graviditetskomplikationerne egentlig drejer sig om.

Vibeke Manniches opslag har siden onsdag spredt sig som ringe i vandet, og hendes skriv har dermed også formået at vække vrede hos flere danske kendisser.

Et screenshot af det opslag, som Vibeke Manniche efterfølgende har slettet, men som siden da er blevet delt af en række danske kendisser og privatpersoner på både Facebook og Instagram.
Et screenshot af det opslag, som Vibeke Manniche efterfølgende har slettet, men som siden da er blevet delt af en række danske kendisser og privatpersoner på både Facebook og Instagram.
 Foto: Facebook

Den 30-årige influencer Katherine Diez er blandt dem, der langer ud efter Manniche og kalder det i en story på Instagram både "rædselsfuldt" og "dumt".

– Hvem vil pænt bede Vibeke Manniche om at stoppe med at gøre et fremmed menneskes smukke og lykkelige omstændighed og krop til eksempelgenstand for hendes egen diskriminerende ideologi og personlige smagløse vurdering, skriver Diez i en række opslag.

Også Line Hoffmeyer har fået sat sit pis i kog på grund af Manniches opslag.

– Den her kvinde er læge. Og jeg begriber ikke, hvordan hun i sit hoved endnu en gang forsvarer at sidde offentligt og fjerndiagnosticere mennesker, der ikke er hendes patienter, skriver Hoffmeyer i et længere skriv på Instagram.

Vibeke Manniche har dog ikke meget til overs for den kritik, da SE og HØR viser hende opslagene delt af Hoffmeyer, Diez samt Geggo.

– Ingen af de tre kommentarer kan eller vil jeg tage alvorligt. Jada er en rollemodel - og det er derfor også væsentligt at diskutere hendes rolle som rollemodel - omend mange føler sig stødt. Jeg håber, mit budskab går igennem. Ikke mindst på børnenes vegne - også de ufødte.

SE og HØR har også været i kontakt med den 61-årige Manniche for at få svar på, hvorfor hun antager, at Jada er ramt af komplikationer på grund af overvægt.

Vi ville også gerne vide, hvorfor hun har valgt at slette opslaget igen, samt hvad hun tænker om at lave den form for offentlige kommentarer på en anden kvindes udseende, når Vibekes egen datter, Mai Manniche, tidligere har forsøgt at give sine følgere en pædagogisk opsang for at kommentere negativt på sit udseende og i særlig grad vægttab.

Det ønskede Vibeke Manniche ikke at svare på. Til gengæld vil den selvproklamerede coronaskeptiker gerne uddybe sin holdning angående overvægt og overvægt i forbindelse med graviditet.

Det svar kan du læse nedenfor.

Vibeke Manniches svar til SE og HØR:

– Når mere end halvdelen af den voksne befolkning er overvægtige og en stor del svært overvægtige, er det ikke nok bare at slå hælene sammen og lovprise overvægt.

– Jada står ved sin overvægt og gør en dyd ud af at fremhæve sin krop. Det er skønt for Jada, at hun elsker sin krop. Det samme gælder for kropsaktivisten amerikanske Lizzo. Jada er en rollemodel, og det er den del, som interesserer og ikke mindst bekymrer mig i forhold til netop overvægt. Det er meget usundt for det ufødte barn, hvis den gravide er overvægtig.

– Som læge føler jeg mig forpligtet til at understrege, at overvægt hos kvinder som ønsker sig gravide eller er blevet gravide, udgør en stor risiko for såvel chancerne for at blive gravid og senere det ufødte barn, fødslen samt kvinden selv. Det budskab er der åbenlyst mange, som ikke bryder sig om, og så går man efter budbringeren. Det må jeg tåle.

– Når bølgerne har lagt sig, håber jeg, de fleste forstår mit budskab - nemlig at man skal forsøge at at undgå overvægt, da det er voldsomt usundt. Det letteste i den vestlige verden er at bliver overvægtig, og vi har en stor opgave foran os for netop at undgå overvægt. Ikke mindste hos gravide kvinder.

Det har ikke været muligt for SE og HØR at få en kommentar fra Jada eller hendes manager.

Sponsoreret indhold