Danske Christian Knudsen vil bo på Mars

34-årige Christian Knudsen er den eneste danske Mars-kandidat.

34-årige Christian Knudsen er den eneste danske Mars-kandidat.

Foto: Claus Poulsen og All Over
I august 2013 sendte den 34-årige dansker Christian Knudsen ligesom 200.000 andre mennesker fra hele verden en ansøgning til rumprojektet Mars One om at blive en af de fire personer, der i 2024 skal sendes til Mars med en enkeltbillet for at opbygge en selvforsynende permanent koloni, som der hvert andet år skal sendes fire nye mennesker til. Nu er han en ud af 100 - og den sidste dansker, der stadig er kandidat til at tage endelig afsked med Jorden og leve resten af sit liv på en fremmed planet.

LÆS OGSÅ: Susan K vil sende sin ekskæreste ud i rummet(Foto: Claus Poulsen)Ligesom de fleste andre på hans alder forestiller sig en fremtid med noget, der minder om villa, Volvo og vovse, har den 34-årige systemingeniør heller ikke opgivet tanken om at få en familie, selv om han drømmer om at leve en syv måneders raketrejse og ca. 225 millioner kilometer væk fra Jorden.

LÆS OGSÅ: Lady Gaga skal synge i rummet

- Jeg kunne godt tænke mig at stifte familie på Mars, og jeg kunne sagtens forestille mig et liv med kone og børn deroppe. Men man ved ikke, hvordan den menneskelige organisme reagerer på de forhold, der er på planeten, og om det overhovedet er muligt at blive gravid der. Det første par år vil det også være et dårligt sted for børn at vokse op, fordi det vil være meget primitivt. Men i hele ideen om at etablere en koloni ligger det jo også, at man skal sprede sig, så den ikke dør ud.

Du kan læse hele interviewet med den mulige marsboer i denne uges udgave af SE og HØR.Køb SE og Hør på din iPad eller iPhone og læs bladet med det samme

Hvis du tegner et abonnement på SE og HØR, så lander bladet i din postkasse hver uge

'Synes godt om' SE og HØR på Facebook og få seneste nyt om alle de kendte

Køb SE og HØR på din android-telefon eller tablet(Foto: Claus Poulsen)

Hos Copenhagen Air Experience i Taastrup fik Christian Knudsen med hjælp fra den dygtige instruktør Sofie Burgdorf lov til at prøve følelsen af at ophæve tyngdekraften og flyve. Det foregik i en vindtunnel, hvor en kraftig luftstrøm fra fem store motorer blæste ham ca. fire meter op i luften. Hvis du selv vil prøve at flyve, kan du læse mere på airexperience.dk.

I videoen herunder kan du se, hvordan den sjove flyvetur gik.


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close