Dansk tv-vært rystet over angreb

SE og HØR var med på optagelser med Stéphanie Surrugue, 43, forleden i Paris. Det er netop her, angrebet har fundet sted.

SE og HØR var med på optagelser med Stéphanie Surrugue, 43, forleden i Paris. Det er netop her, angrebet har fundet sted.

Foto: Jesper Sunesen

Stéphanie Surrugue havde set det nye Charlie Hebdo-angreb komme, men alligevel er hun rystet i sin grundvold.

Fredag blev to personer såret foran satiremagasinets gamle lokaler i Paris. Den ene af de to er alvorligt såret, men er nu meldt uden for livsfare. To personer er foreløbigt pågrebet og mistænkes for at have forbindelse til angrebet, der skete ved Rue Nicolas Appert i byens 11. arondissement.

Og netop her var Surrugue live gennem til DR-programmet Horisont i sidste uge i anledningen af, at retssagen mod terroristerne fra angrebet i 2015 kører nu. Dengang døde 12 mennesker i et vanvittigt blodbad, der rystede hele verden. 

- Jeg er lidt rystet. Desværre er jeg ikke så overrasket over det. Alligevel tænkte jeg, hold da op. Jeg stod jo og sendte der for en uge siden, siger den 43-årige vært i telefonen til SE og HØR fredag eftermiddag.

På grund af fredagens nye angreb er hun lige nu på vej til Paris, hvor hun forhåbentlig kan fortælle danskerne, hvad der er sket senere i aften i TV-Avisen.

- Jeg tænker da over, at jeg stod der, men det er del af mit job at være de udsatte steder. Man må indstille sig på, at det ikke kan undgås, forklarer Stéphanie.

Korrespondenten fortæller i øvrigt, at Frankrig er gået i totalt alarmberedskab over det nye angreb. 

- Der er også en stor diskussion i Frankrig om ytringsfriheden, og den vil uden tvivl blusse endnu mere op nu. Landet er meget splittet på det punkt, siger hun.

Charlie Hebdo er kendt som et kontroversielt satiremagasin, der i 2012 trykte tegninger af profeten Muhammed. For nyligt genoptrykte de tegningerne. Det fik Al-Qaeda til at true med bål og brand.

- Charlie Hebdo tager fejl, hvis magasinet tror, at angrebet i 2015 var en engangsforestilling, udtalte terrororganisationen ifølge Ritzau.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close