Kendte 31. marts 2020

Dansk Tour-start falder sammen med OL

De Olympiske Lege bliver afholdt i 2021. Men datoerne ramler sammen med Tour de France, der netop kommer til Danmark næste år
Foto: Ritzau/Scanpix/Mette Mørk

Côte de Asnæs Indelukket og Côte de Koldningvej lyder lidt af Tour de France på den gode danske måde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men de store planer om Tour de France i Danmark til næste år har måske fået grus i kæden for de danske arrangerører, der står for de tre første etaper af den store franske rundtur.

Mandag meddelte den Internationale Olympiske Komité, at man har fundet en ny dato for OL i Tokyo. Istedet for sommeren 2020 bliver det nu afholdt fra 23. juli til den 8. august.

Og netop den beslutning kan blive et mareridt for de danske Tour de France-drømme, der for første gang nogensinde skulle have en af verdensstørste sportsbegivenheder på dansk jord.

For samtidig med den nye OL-dato bliver det franske cykelløb afholdt - fra den 2. juli til 25. juli.

Det betyder, at de to store sportsbegivenheder vil overlappe hinanden. Og det er formentligt ikke godt. For mange cykelryttere kan det betyde, at de skal vælge mellem Tour de France og drømmen om OL-guld.

- Vi forholder os til, at vi har en aftale med ASO om 2., 3. og 4. juli, og så har vi den tilgang, at vi har ja-hatten på.

- Vi skal hjælpes ad. Det, der foregår lige nu, er rigtig ærgerligt for rigtig mange på mange måder, og sport er det mindste, af det der sker lige i øjeblikket. Vi vil løse det på den bedste mulige måde, siger Alex Pedersen, der er direktør for selskabet bag den danske Tour-start, til Ekstra Bladet.

ASO er organisationen bag Tour de France og en række andre af de største cykelløb i verden. De har endnu ikke meldt noget ud officielt om, hvordan de forholder sig til de nye datoer for de Olympiske Lege.

Den danske tour-starts boss fortæller til Ekstra Bladet, at det vil blive et større arbejde at rykke de danske tour-datoer.

Efter planen starter Tour de France i København med en enkelstart 2. juli, herefter køres der to etaper i landet: Roskilde-Nyborg, Vejle-Sønderborg.

Sponsoreret indhold