Kendte4. februar 2016

VILD HOBBY: Dansk Star Wars-par - se deres fantastiske video

Line Rosted og Niki Topgaard har rejst hele verden rundt for at følge i fodsporene på science fiction-heltene Darth Vader og Luke Skywalker.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20150113_wen_-_starwars_22.jpg
 Kaspar Wenstrup
De er ikke kun kærester, men deler også en fælles og enorm interesse for Star Wars. 23-årige Line Rosted er røget fuldstændig med på kærestens store passion og hopper gerne i ”Star Wars”-tøjet med 30-årige Niki Topgaard hjemme i sofaen.
Selvfølgelig foran en ”Star Wars”-film på den store TV-skærm. Parret har rejst hele verden rundt for at opsøge de nøjagtige optagesteder til science fictionsagaen for så at filme sig selv i de identiske scener som henholdsvis Padmé Amidala og Anakin Skywalker. I det daglige er Line, 23, pædagogassistent, og Niki, 30, freelance - filmklipper. – Interessen begyndte allerede, da jeg var seks-syv år gammel og fik lov at se filmene. Lige siden har jeg været vild med ”Star Wars” og drømt om at blive jediridder og få et lyssværd. Jeg har altid drømt om at besøge kuplen i Tunesien, hvor Luke Skywalker boede, fortæller Niki og viser, hvordan parret har filmet sig selv i fuldstændig samme situation som originalerne. Du kan se filmen her på Youtube.
https://imgix.seoghoer.dk/20150113_wen_-_starwars_16.jpg
Parret ved godt, at nogle sikkert trækker lidt på smilebåndene over deres hobby. – Jeg havde nogle veninder, som ikke lige kunne følge mig, griner Line, men det er faktisk ret seriøst. De to har været kærester gennem tre et halvt år og mødtes, fordi en fælles ven syntes, de passede godt sammen. – Da kendte jeg ikke ”Star Wars”. Vi spillede faktisk basket på vores første date og spiller stadig sammen, forklarer hun smilende.
https://imgix.seoghoer.dk/20150113_wen_-_starwars_17.jpg
Siden begyndelsen af 2014 har de brugt tæt på 100.000 kroner på at besøge omkring 30 lokationer verden rundt. Alle steder har de lavet kopibilleder og film i en grad, så et produktionsselskab nu har vist interesse for at være med på deres ture fremover. – Det er næsten som at være på skattejagt, forklarer Line.
Helt ufarligt har det dog ikke været. – Tunesien er nærmest ”Star Wars”-hovedstaden, men det var ikke rart. Vi var langt uden for turistområderne og bare fem kilometer fra grænsen til Algeriet. Det var det sted, jeg havde glædet mig mest til, men selv min mor prøvede at få mig fra ideen. Jeg sagde heller ikke noget til Line, men i dag ville jeg aldrig gøre det igen, siger Niki, mens Line ryster på hovedet. Allerede på deres første tur mødte de en lastbil med maskerede mænd med AK-47-geværer, og da de kom helt ud i ørkenen, besvimede Line pludselig under den 45 grader varme sol. – Jeg sprøjtede vand på hende. Vi var kun os to helt alene i ørkenen. Det var ret uhyggeligt, fortæller Niki. Dagen efter var parret udstyret med parasol. Til gengæld var det bidende koldt i norske Finse, der lagde snelandskab til kampscener i den anden film i serien. Her blev Niki og Line fanget af en voldsom snestorm under deres søgen og måtte hentes af redningsfolk på snescootere. Først på den anden Norge-tur lykkedes missionen. Niki og Line har da også langtfra mistet modet. Ud over de mange ”Star Wars”-ture har de været i fodsporene på ”Ringenes herre” i New Zealand og besøgt Harry Potters Storbritannien. – Vi er ved at planlægge næste tur til Hawaii for at se stederne fra ”Jurassic Park”, siger Niki, mens Line håber en dag at rejse i kølvandet på ”Pirates of the Caribbean”.

Sponsoreret indhold