Kendte19. marts 2022

Dansk skuespiller tog til Ukraine: Jeg ville gøre det igen

Martin Greis-Rosenthal tog til Ukraine med medicinsk nødhjælp og hjalp efterfølgende en ukrainsk familie til Danmark
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20211118-141043-l-1600x1066we.jpg
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Den danske skuespiller Martin Greis-Rosenthal har ikke kun stået foran kameraet den seneste tid. Han har også hjulpet til i krigen i Ukraine.

Skuespilleren fortæller, at han i mandags kørte til Ukraine med medicinsk udstyr, hvor han på vejen hjem kørte forbi den polske hovedstad Warszawa og hentede en ukrainsk flygtningefamilie.

- Vi kørte med vores bus ind i Ukraine til min kontakt. Derefter kørte vi videre til Warszawa oh hentede en familie og kørte dem til Vestjylland, hvor der er meget, meget sødt hotelejerpar, som stod og tog imod dem, og de passer rigtig godt på dem, fortæller han til SE og HØR på den røde løber før Bodilprisen.

Han fortæller, at oplevelsen har sat dybere spor i ham, end hvad han først havde regnet med, at den ville.

- Det er ikke noget, jeg kommer til at slippe igen, lad os bare sige det sådan. Det var meget hårdere, end jeg havde regnet med. Jeg er meget mere berørt af det, siger Martin Greis-Rosenthal.

- Jeg har det sådan, at de privilegier vi danskere nyder godt af, det forpligter. Jeg er opflasket med næstekærligheden som pejlemærke, og det gælder også i det her tilfælde. Jeg kunne godt finde på at tage derned igen.

Martins ægtefælle, skuespiller Katrine Greis-Rosenthal, havde heller ikke nogen indvendinger, da Martin fortalte, at han tog til Ukraine for at hjælpe.

- Det var det helt rigtige at gøre. Jeg nåede lige hjem fra optagelse og tog ungerne, og så tog Martin afsted, fortæller hun.

Martin Greis-Rosenthal fortæller, at ukrainerne har brug for al den nødhjælp de kan få.

Samtidig fortæller han, at han på mandag starter optagelser til en ny DR-serie.

Her skal han spille overfor Jesper Christensen i en serie, der handler om de store industrimagneter i Danmark.

- Jeg er glad for at komme i gang med noget andet, og som Katrine siger, så skal jeg huske at være, hvor jeg er, slutter han af, da han bliver spurgt, om det kan være svært at ligge oplevelserne fra Ukraine bag sig.

Sponsoreret indhold