Dansk skuespiller jubler over vild filmpris

Thomas Bo Larsen, 56, med Coco Hjardemaal og Artur Hjelmsø, der spiller Søs og Ole i den nye \

Thomas Bo Larsen, 56, med Coco Hjardemaal og Artur Hjelmsø, der spiller Søs og Ole i den nye "Far til fire"-film.

Foto: Mikael Rieck

Danskerne er vilde med "Druk".

Filmen har allerede solgt 30.000 billetter på tre dage, og i går vandt Thomas Vinterbergs nye klassisker Sølvmuslingeskallen ved den spanske filmfestival, San Sebastian.

Det er de fire hovedrolleindehavere Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Magnus Millang og Thomas Bo Larsen, der sammen deler hovedprisen. Søndag morgen talte SE og HØR med sidstnævnte til premieren af den nye film, "Far til Fire & Vikingerne", i Imperial-biografen i København.

- Jeg blev meget overrasket. Det er helt fantastisk, siger Thomas Bo Larsen.

Han forklarer, at filmen blev lavet på et sandt rush.

- Vi har jo et firkløver team. Vi var sammen hele tiden. Og vi gik til den hver eneste dag. Vi spillede på adrenalinen. På grund af alt det, der skete. Det er en kæmpe forløsning og meget, meget dejligt, siger han.

Men på grund af covid-19 kunne skuespillerne ikke modtage prisen fysisk. Det er blot tredje gang, at prisen gives til flere skuespillere i samme film.

- Det er meget mærkeligt ikke at kunne være til stede. Men alligevel betyder det ikke så meget på grund af corona. Jeg er ikke sikker på, at det ville have været det samme. Men jeg er vildt glad for, at vi alle fire har fået den. Det er Mads, der kører filmen og ham, der har hovedrollen. Men at vi andre også får priserne for at bakke ham op, det er jeg meget, meget glad for, siger han.

Bo Larsen, 56, har været ekstremt heldig under coronakrisen. Han skulle nemlig alligevel have haft fri.

- Jeg var i Finland og optage en tv-serie, og så tog jeg hjem og lavede den her film (Far til fire, red.). Og så lavede jeg Druk. Så det var meningen, at jeg bare skulle holde fri. Så tog jeg til Tenerife og så kom coronaen frem dernede. Og nu starter jeg på mandag igen. Jeg skal til Island og lave en stor tv-serie, siger han.

Filmen "Druk" handler om fire venner, der alle er gymnasielærere. De kaster sig ud et forsøg og begynder at drikke heftigt for at undersøge, om de bliver mere åbne, frie og kreative. "Druk" havde premiere i torsdags og kan ses i de fleste danske biografer.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close