Dansk sangerinde raser mod Ekstra Bladets anmelder

Lydmor er kendt for sine vilde optrædener - her er hun for eksempel nøgen på scenen til Gaffa-prisen i 2018

Lydmor er kendt for sine vilde optrædener - her er hun for eksempel nøgen på scenen til Gaffa-prisen i 2018

Foto: Dan Mariegaard

30-årige Jenny Rossander, der er kendt under kunstnernavnet Lydmor, er godt og grundigt træt af Ekstra Bladets musikanmelder gennem mange år, Thomas Treo. 

Faktisk mener hun ikke, det kan være rigtigt, at en stor landsækkende avis tillader det, som hun kalder "systematisk sexistisk nedgørelse". 

"Det er meget vigtigt at nævne, at jeg ikke har noget problem med vrede, spicy anmeldelser. Jeg kan godt se det sjove i at have en anmelderkarakter, som altid er sur og sviner alt, han ser. Problemet opstår, når Treo, hver eneste gang han vender blikket mod en kvinde, skal gøre det sexistisk," lyder det fra Lydmor i kommentaren på Gaffas hjemmeside. 

Gennem længere tid har Thomas Treo haft sin daglige gang på Ekstra Bladet, hvor han ganske rigtigt fører en ubarmhjertig anmelderpen. 

Han har kaldt blandt andet i følge Jenny Rossander kaldt Madonna “en dum blondine” eller Lana Del Rey for “en fæl narrefisse". 

Og det er den slags kaldenavne, der har en indflydelse på vores samfund generelt, lyder det fra den 30-årige kunstner.

Selv er hun træt af at høre sætningen: "Det er bare Thomas Treo, det skal du ikke tage dig af”.  

"Jeg vil gerne sige det her meget klart og tydeligt. Det er ikke konsekvensløst at tillade det her. Det har meget reelle konsekvenser ude i den virkelig verden. Det har konsekvenser for opfattelsen af kvinder generelt, og det har i særdeleshed konsekvenser for de nye spirende frø af fremtidige kvinder i musikbranchen," skriver hun. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close