Kendte12. december 2022

Dansk drama nomineret til Golden Globe

Nomineringerne til den prestigefulde pris er netop blevet offentliggjort
Her ses Eddie Redmayne (til højre) med Nnamdi Asomugha (til venstre) og instruktør Tobias Lindholm.
Her ses Eddie Redmayne (til højre) med Nnamdi Asomugha (til venstre) og instruktør Tobias Lindholm.
 Foto: Carlos Avila Gonzalez/AP/Ritzau Scanpix

Den danske instruktør Tobias Lindholms Netflix-thriller, "The Good Nurse", er mandag blevet nomineret til en Golden Globe.

Det står klart, efter at nomineringerne er blevet offentliggjort.

Filmen er nomineret i kategorien Bedste Mandlige Hovedrolle.

Det er den 40-årige, engelske skuespiller Eddie Redmayne, der er nomineret for sit portræt af sygeplejersken Charlie Cullen.

Danske Tobias Lindholm er også kommet med et skjult hint om sine danske aner i "The Good Nurse". I en scene kommer han nemlig med en hyldest til sit favorit fodboldhold.

Redmayne har tidligere i karrieren både vundet en Oscar og en Golden Globe. Dem fik han for hovedrollen i filmen "The Theory of Everything", der handler om fysikeren Stephen Hawking.

Han skal denne gang konkurrere om en Golden Globe med Brendan Gleeson for "The Banshees of Inisherin", Barry Keoghan for "The Banshees of Inisherin", Brad Pitt for "Babylon" og Ke Huy Quan for "Everything Everywhere All at Once".

Den svenske instruktør Ruben Östlund er nomineret til to Golden Globe-priser for filmen "The Triangle of Sadness".

Den er nomineret som Bedste Film – Musical eller Komedie og i kategorien Bedste Kvindelige Birolle. Her er engelske Dolly De Leon nomineret.

Den dansk-kroatiske skuespiller Zlatko Buric og danske Vicki Berlin er også blandt skuespillerne i "The Triangle of Sadness".

Filmen "The Banshees of Inisherin" har fået flest nomineringer med otte i alt.

Blandt de nominerede er også to efterfølgere til tidligere hitfilm.

Det drejer sig om "Avatar: The Way of Water", der er en længe ventet efterfølger til "Avatar" fra 2009. "Avatar" er den mest indbringende biograffilm nogensinde.

Den anden er "Top Gun: Maverick". Den er en efterfølger til "Top Gun" fra 1986. Begge film har Tom Cruise i hovedrollen.

Golden Globe-priserne uddeles i Beverly Hills den 10. januar.

Sponsoreret indhold