Danny DeVito fylder 75 år: Stor minimand

Danny DeVito fylder 75 år i dag, men den lille stjerne har stadig fuld gang i filmkarrieren, der begyndte helt tilbage i 1970.

Danny DeVito fylder 75 år i dag, men den lille stjerne har stadig fuld gang i filmkarrieren, der begyndte helt tilbage i 1970.

(Foto: MEGA)

Med sine 147 centimeter holder Danny DeVito sig kun med nød og næppe over dværggrænsen, men den lille mand har opnået store ting i Hollywood, siden han startede sin karriere i 1970.

Den lille charmør, der er kendt for roller i storfilm som "Gøgereden", "L.A. Confidential" og "Get Shorty", er født med den sjældne genfejl Fairbank's disease, som stoppede hans vækst i en tidlig alder. Men i stedet for at lade sig handicappe af sin manglende højde har han omfavnet den og spillet på den i utallige film.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Danny DeVito og Jack Nicholson i Gøgereden.

Tidligt i sin karriere spillede fødselaren over for Jack Nicholson i "Gøgereden" fra 1975. (Foto: MEGA)

– Jeg havde en usikkerhed omkring min højde, men i stedet for at gemme mig gik jeg direkte ind i dragens mund. Jeg sagde "Her er jeg, og det er det her, jeg gør". Det er svært for mig at spille andet end den lille fyr, har fødselaren tidligere sagt.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Danny DeVito, Arnold Schwarzenegger og Emma Thompson i \

Danny har spillet over for selveste Arnold Schwarzenegger, 72, to gange. Først i "Tvillinger" fra 1988 og senere i "Junior" fra 1994, hvor østrigeren blev gravid. (Foto: MEGA)

Det skete blandt andet i "Tvillinger" fra 1988, hvor han spiller Arnold Schwarzeneggers meget usandsynlige tvilling.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Danny DeVito blev i 1982 gift med skuespilleren Rhea Pearlman, 71, kendt som den sarkastiske servitrice Carla i "Sams Bar". Parret har tre børn. Her er det to af dem: Grace Fan DeVito, 34, og Lucy DeVito, 36. (Foto: MEGA)

Gigantisk formue

Den flittige skuespiller har da også formået at omsætte sin flittighed og succes på det store lærred til en nærmest Joachim Von And-agtig pengetank.

På bankbogen står ikke mindre end en halv milliard kroner – godt hjulpet på vej af succesfilm som "Batman Returns", "Man on the moon" og "Terms of Endearment".

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Danny DeVito i Batman Returns, hvor han spillede pingvinmanden.

Mange husker stjernen som pingvinmanden i "Batman Returns" fra 1992. (Foto: MEGA)

De færreste er dog klar over, at den lille mand også er stor bag kameraet. Blandt andet var Danny DeVito executive producer på kulthittet "Pulp Fiction" fra 1994 gennem sit produktionsselskab Jersey Films.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

DeVito har også en stor karriere på de skrå brædder. Her spiller han med i \

DeVito har også en stor karriere på de skrå brædder. Her spiller han med i "The Sunshine Boys" i London. (Foto: MEGA)

Professionelt nåede han et højdepunkt i 2001, da han blev nomineret til en Oscar for sin rolle i "Erin Brockovich", men måske er der mere hæder på vej, for kalenderen er fyldt med opgaver.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Tadaaaa!! I 2011 fik spradebassen Danny DeVito endelig sin stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Tadaaaa!! I 2011 fik spradebassen endelig sin stjerne på Hollywood Walk of Fame. (Foto: MEGA)

Han har siden 2006 spillet den rablende skøre Frank i kultserien "It's Always Sunny in Philadelphia", og på filmplan er DeVito blandt andet med i "Jumanji: The Next Level", som har premiere til december.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close