Kendte30. juni 2022

Dakota Johnson om sex-film: - Det var psykotisk

Skuespillerinden afslører for første gang de barske detaljer om optagelserne til "Fifty Shades of Grey"
Dakota Johnson.
Dakota Johnson.
 Foto: MEGA

- Hvis jeg havde, hvordan det ville være, så tror jeg ikke, at nogen som helst havde gjort det. De ville have tænkt: "Nej, det her er psykotisk".

Sådan lyder det fra skuespillerinden Dakota Johnson, der spillede den ene af de to hovedroller i den erotiske filmserie "Fifty Shades of Grey".

Filmene, der er baseret på bøgerne af samme navn, handler om den unge Anastasia Steele (Dakota Johnson), som bliver forført af den mystiske og BDSM-elskende Mr. Grey, som bliver spillet af Jamie Dornan.

Det var dog bestemt ikke en nem film at lave, afslører Dakota Johnson, som i et interview med Vanity Fair for første gang fortæller detaljer om arbejdsmiljøet under optagelserne.

Et arbejdsmiljø, hun beskriver som værende "psykotisk".

Det skyldes blandt andet, at der var problemer med forfatteren bag bøgerne, E.L. James, som også fungerede som manuskriptforfatter på filmene.

Denne var nemlig angiveligt ikke helt tilfreds, da deres førstevalg til rollen som Mr. Grey, skuespilleren Charlie Hunnam, hoppede fra i sidste øjeblik og i stedet måtte erstattes af Jamie Dornan.

- Det blev pludselig til noget meget skørt, fortæller Dakota Johnson til Vanity Fair og fortsætter:

- Der var mange uoverensstemmelselser, som jeg ikke har kunnet snakke om før, fordi man skal promovere filmene rigtigt. Jeg er i sidste ende stolt af, hvad vi fik lavet, men det var svært at nå dertil.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jamie Dornan spillede rollen som Mr. Grey.
Jamie Dornan spillede rollen som Mr. Grey.
 Foto: MEGA

Ifølge Dakota Johnson var især samarbejdet med forfatteren E.L. James op ad bakke, fordi denne droppede hele det originale manupskrift, da Jamie Dornan erstattede Charlie Hunnam.

I det nye manuskript var der dog alt for mange "kiksede replikker", lyder det fra Dakota Johnson.

- Vi ville lave de scener, som Erika (E.L. James, red.) ville have, og så ville vi bagefter lave de scener til filmen, som vi ville have. Aftenen før kunne jeg finde på at omskrive scener til dialogen fra det gamle manuskript og tilføje replikker. Så det var lidt et kaos.

Dakota Johnson siger endvidere, at det endelig produkt af filmen var langt fra det, hun havde regnet med, da hun skrev under på kontrakten.

På trods af dette fortryder hun ikke at have medvirket.

- Det handler ikke om at fortryde, men jeg vil sige, at hvis jeg dengang havde vidst, hvordan det ville blive, så tror jeg ikke, at nogen ville have gjort det.

Forfatteren E.L. James har i skrivende stund ikke kommenteret kritikken af hende.

Sponsoreret indhold