Kendte4. juni 2019

Dagen inden valget: Fire partier står til at få sparket

Fire partier kæmper om at komme ind i Folketinget, lige nu er det hele på vippen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190604-113723-l_130mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix/Philip Davali

Nu er der under 24 timer til, at folketingsvalget skal afgøres.

En maraton-lang valgkamp har både politikere og danskere været igennem, inden det hele er slut i morgen. Nogle glæder sig og andre frygter dagen.

Den kan nemlig vise sig at blive trist for fire danske partier, der i år stiller op til folketingsvalget.

Selvom man skal tage politiske meningsmålinger med et gram salt, kan der være nogen sandhed at finde i, hvordan det politiske landskab vil flaske sig på den anden side af valget.

Hvis man skal tro den seneste meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau, ser det skidt ud for de fire partier, der lige nu kæmper for at komme ind i Folketinget.

Noget kan nemlig tyde på ifølge Voxmeter, at Pernille Vermund, Klaus Riskær Isabella Arendt og Rasmus Paludan ikke kommer ind.

’For Nye Borgerlige og Stram Kurs er der den udfordring, at partierne kæmper om de samme vælgeres gunst, og derfor kan de ende med at spænde ben for hinanden’, forklarer TV 2’s politiske kommentator Peter Lautrup Larsen til TV 2.

Kristendemokraterne, Nye Borgerlige, Partiet Klaus Riskær Pedersen og Stram Kurs har alle et stykke op til spærregrænsen på to procent.

Partierne skal have over to procent af stemmerne for at komme i Folketinget.

Man skal dog have den statistiske usikkerhed ved sådanne meningsmålinger in mente. Ritzau har også et vægtet gennemsnit her ser det lidt bedre ud for Stram Kurs og Nye Borgerlige. Her får de 2,1 og 2,4 procent af stemmerne, og dermed en plads i Folketinget.

Dermed kan nogle af partilederne fra de små partier leve i håbet lidt endnu, inden den store afgørelse i morgen.

De fleste meningsmålinger peger lige nu på, at Socialdemokraterne og rød blok får et kanonvalg.

Sent onsdag aften, når de første exit-polls løber ind, kan man forvente at kunne se, hvem der får de gyldne taburetter på Christiansborg, og hvem der skal være statsminister de næste fire år.

Sponsoreret indhold