Kendte 2. juni 2020

Coronaramt prins: Undskylder efter at have festet i Spanien

Belgiske prins Joachim er endt i lidt af et stormvejr, efter han trodsede lockdown og festede i Spanien
Foto: MEGA

Belgiens prins Joachim har offentligt været ude at undskylde, efter han for nylig trodsede lockdown og festede i Spanien. Det skriver det amerikanske ugeblad People

Og det var ikke uden konsekvenser, at den 28-årige prins rejste til Spanien, selvom myndighederne på det kraftigste fraråder det: Prinsen, der er søn af prinsesse Astrid og ærkehertug Lorenz, er nemlig blevet smittet med coronavirus. 

- Jeg vil gerne undskylde for at have rejst og ikke respekteret karantæneforanstaltningerne, siger prinsen i en skriftlig udtalelse, som er udsendt via hans advokat til People

- Det var ikke min hensigt at fornærme eller at nedgøre nogen i disse meget vanskelige tider, og jeg fortryder inderligt mine handlinger og accepterer konsekvenserne, tilføjer han. 

Prins Joachim, der er den tiende i rækken til den belgiske trone, var til en fest i den sydspanske by Córdoba den 28. maj, og den efterfølgende dag begyndte han at udvise symptomer. Siden er han så blevet testet positiv for coronavirus. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Til festen var der angiveligt 27 personer til stede, hvor det kun var tilladt at være 15 personer samlet. 

De spanske myndigheder er nu ved at undersøge festen, og hvis man har forbrudt sig mod myndighedernes lockdown, står man til en bøde på 73.000 kr. 

Det er ikke første gang, det belgiske kongehus bliver ramt af coronavirus: I maj afslørede prins Laurent, der er lillebror til kong Philippe, at han havde haft corona i sin familie. Senere kom det frem, at det var hans hustru prinsesse Claire, der var hårdt ramt. 

I skrivende stund er Belgien et af de lande i Europa, der er hårdest ramt af coronavirus med 9.486 personer, som er døde med coronavirus. 

Sponsoreret indhold