Kendte24. februar 2021

Claes Bang drømmer om genåbning: Vi er klar til en tur på sindssygehospital

Den populære danske skuespiller, som i øjeblikket befinder sig i Irland, er godt og grundigt corona-deprimeret efter syv måneders lockdown
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/betty_nansen-pg-057.jpg
 Foto: Peter Grosen

Døren til det internationale gennembrud stod mere end bare på klem for danske Claes Bang, der er ved at være godt træt af, at corona stadig påvirker hans branche - og hans elskede hverdag - i så høj grad, som det gør.

I månedsvis har han siddet i en lejlighed i Belfast – eller i et nyerhvervet sommerhus i Nordsjælland – og ærgret sig over nedlukninger og begrænsninger.

Det fortæller han i et større interview i Politiken.

Grunddeprimeret

Af avisen bliver han blandt spurgt, hvorfor han er så sur.

- Jamen den her tid gør mig megasur og grunddeprimeret, no matter what. Covid er ikke noget for mig. ”The Square” og ”Dracula” gav mig et rigtig pænt momentum, som jeg selvfølgelig er bange for at sætte over styr, fordi jeg ikke kan komme ud og arbejde, fortæller han, før han fortsætter:

- Jeg har to rigtig gode projekter klar senere i år, som jeg ikke engang vil tale om af frygt for at jinxe det. Så jeg håber fanme de får langet nogle vacciner ud hurtigt, og at vi kan komme tilbage til noget mere normalt.

Gik i fælden

Da landet sidste forår blev lukket ned første gang, og Claes Bang var hjemvendt fra coronaafbrudte vikingefilmoptagelser i udlandet, røg han og hustruen Lis Kasper Bang i den såkaldte ”covid-fælde”.

De købte et sommerhus i Tibirke i Nordsjælland sammen, for som den populære skuespiller udtrykker det, så er de ”langt mindre sure deroppe.”

Artiklen fortsætter:

https://imgix.seoghoer.dk/mofibo_awards_tsl_20200226_0055.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Bang og hustru Lis var nogle af de mange danskere, der sidste år drømte om både sommerhus og hund, da landet lukkede ned.
(Foto: Thomas Laursen)

Når man laver film, arbejdes der under en striks produktionsplan. Derfor udskyder man ikke bare nogle optagelser til verden for en stund er nogenlunde virusfri igen.

Hvis der var valg i dag

Bang fortæller, at de forsinkede optagelser til den førnævnte vikingefilm ”The Northman”, hvor han i øvrigt spiller sammen med Nicole Kidman, har skubbet til andre projekter, som han glædede sig til at komme i gang med.

Hans klar holdning er, at nedlukningen ikke nødvendigvis er den bedste løsning, men at vi er nødt til snart at tackle corona på en anden måde.

- Vi er nødt til at tage diskussionen om, hvad vi vil, for vi er alle blevet helt gak og klar til en tur på sindssygehospital. Jeg stod selv og talte med fjernsynet i dag. Det går ikke. Vi er nødt til at finde en måde at leve med coroan på, som vi har gjort med andre vira (…) Hvis der var valg i dag, ville jeg stemme på dem, der ville lukke op.

Sponsoreret indhold