Kendte30. maj 2023 (opd. 24. april 2024)

Christopher afslører: Overvejede at stille op i "X Factor"

Den 31-årige sanger, der snart er aktuel i sin første hovedrolle i en stor Netflix-produktion, vidste allerede som 15-årig, at han ville lave musik. Uanset hvor lang tid, det ville tage, eller hvor meget det skulle koste ham
31-årige Christopher lykkedes med at stable en imponerende musikkarriere på benene, men for mange år siden overvejede han at gå "X Factor"-vejen 
31-årige Christopher lykkedes med at stable en imponerende musikkarriere på benene, men for mange år siden overvejede han at gå "X Factor"-vejen
 Foto: Hanne Juul

Man bliver ikke bare succesfuld musiker, fordi man synger godt.

Sådan siger popstjernen Christopher, der må siges at være lige netop sådan én. Men før det hele faldt i hak for ham, overvejede han flere ting – herunder en audition i ”X Factor”.

Det afslører han i et interview med Berlingske, der kommer lige op til hans helt store debut som hovedrolleindehaver i Netflix-filmen ”A Beautiful Life”, som streamingtjenesten slipper løs den 1. juni.

Han beskriver lysten til at lave musik som noget, der kom indefra. Christopher – eller Christopher Lund Nissen, som han netop af forældrene Gert Og Liselotte er døbt – kommer nemlig ikke fra nogen synderlig musikalsk opvækst.

I starten var den der guitar måske mest af alt et scoreinstrument, men da han i en alder af 17 optrådte for et publikum, der for første gang sagde, at ”det var fedt”, så vidste han, at det var den vej, det skulle gå.

Ikke langtidsholdbart

Han fortæller, at han her omkring endda overvejede at stille op i den populære talentjagt i ”X Factor”, som i dag sendes på TV 2, mens som i mange år var et DR-program.

– Men jeg kan også huske, at jeg tænkte, at vinderne ikke rigtig kom videre. Det virkede ikke som den langtidsholdbare løsning. Jeg tror på, at man skal tage den lange, seje vej, hvor man spiller i City2 og Rødovre Centrum på tre spånplader og råber: »Hvad så, Rødovre, er I med?« At få én million seere i begyndelsen af din karriere, det dur ikke, siger han til Berlingske.

Selvom man har småbørn derhjemme, så forstår Christopher og hustru Cecilie Haugaard at tage sig lidt voksenhygge ude i verden sammen ind imellem. Som her i Bøgeskoven på Smukfest sidste år. 
Selvom man har småbørn derhjemme, så forstår Christopher og hustru Cecilie Haugaard at tage sig lidt voksenhygge ude i verden sammen ind imellem. Som her i Bøgeskoven på Smukfest sidste år.
 Foto: Dan Mariegaard

Han kommer også med et bud på, hvorfor talentmassen som regel har svære kår efter deltagelse i et program som ”X Factor”.

– Når du kommer ud af sådan et tv-program, og hypen lægger sig, så skal du i gang med det hårde arbejde, og det er bare virkelig sejt, når du lige har fået serveret det hele i bedste sendetid.

Vejen fra Amager-opvæksten til den tilværelse som regulær popstjerne, som Christopher er blevet ikke bare herhjemme, men navnlig i Asien, har netop ikke været hurtig og let.

I dag beskriver han den fankultur, som han oplever i den del af verden som "Bieber-mania".

Efter ti år i branchen er Christopher kun glad for, at han ”ikke røg direkte på Bøgescenen”, som han siger og refererer til Smukfests hovedscene.

31-årige Christopher har før sat ord på, at han har overvejet tv-optrædener for at finde en om ikke andet hurtigere vej ind i musikken. Men at han fik kolde fødder, fordi han jo i så fald nok ville ende som ”Christopher fra X-Factor”:

– Der er ”X Factor” på en måde en hurtig vej ind i branchen, - men alt hvad der kommer hurtigt, går hurtigt, så det kan være megafedt, men også virkelig svært at ryste af sig igen, sagde han til BT.

Sponsoreret indhold