Kendte14. november 2022

Christina Applegate efter sklerose-diagnose: Nu er det snart slut

Skuespillerinden blev diagnosticeret med multipel sklerose sidste år, og nu afslører hun, at sygdommen er skyld i, hun må indstille karrieren
Christina Applegate
Christina Applegate er ikke sikker på, hun nogensinde kommer til at være at se på tv-skærmen.
 Foto: Jordan Strauss/AP/Ritzau Scanpix

Om få dage har den tredje og sidste sæson af Netflix-serien “Dead to Me”, der har Christina Applegate, 50, i en af hovedrollerne, premiere.

Og meget tyder på, at det bliver den sidste gang, skuespillerinden vil være at se på den store skærm.

Det indikerer hun i et nyt interview med Variety.

– Jen Harding er den rolle som… ja, hvem ved, måske den sidste rolle jeg nogensinde kommer til at spille, fortæller hun og fortsætter:

– Med min sygdom, der har jeg svært ved at sige, hvor meget jeg kan. Men det var en gave. Det har været en gave for mig (hendes karriere, red.).

Applegate blev diagnosticeret med sygdommen MS i starten af 2021, mens hun første gang delte det med verden i et opslag på Twitter sidste sommer.

I starten af november kunne hun så yderligere beskrive, hvilke konsekvenser sygdommen allerede har haft. Herunder at hun har taget 18 kilo på og ikke længere kan gå uden en stok.

Christina Applegate
Christina Applegate spiller rollen som Jen Harding i "Dead to Me".
 Foto: Netflix

Produktionen stoppede optagelserne til serien i fem måneder, da Applegate modtog behandling for sygdommen, mens de senere lod hende vide, at de ville aflyse seriens afsluttende sæson helt.

Applegate selv insisterede dog på at gøre serien færdig, hvorfor det altså også er en lidt anden skuespillerinde, som seerne kommer til at se, når sæsonen får premiere hos streaminggiganten den 17. november.

I dag understreger hun, at det har hjulpet hende at fortsætte med arbejdet som skuespillerinde, og at “Dead to Me” virkelig har vist hende, hvad hendes krop og ikke kan mere.

– Det var nødt til at være koldt, for varmt er vores kryptonit, og jeg kan ikke længere klare 18-timers arbejdsdage. Det var helt umuligt, fortæller hun.

Men trods svære udfordringer, så var både hendes medskuespillere og resten af holdet bag meget “forstående”.

– Hvis jeg ringede om morgenen og sagde; “Venner, jeg kan simpelthen ikke komme ned ad trapperne”, så var det bare sådan; “Okay! Så gør vi ikke det i dag, så gør vi noget andet”.

Men selv om det snart vil være slut med Christina Applegate foran skærmen, så understreger hun, at hun drømmer om at kunne varetage andre opgaver i Hollywood.

– Jeg vil gerne udvikle ting, jeg vil gerne producere. Jeg har tonsvis af idéer, og jeg har bare brug for at få dem eksekveret, lyder det fra hende.

Den tredje sæson af “Dead to Me” får premiere på Netflix den 17. november.

Sponsoreret indhold