Kendte 2. juni

Christian Stadil er blevet sagsøgt for 185 millioner kroner

Den 51-årige rigmand er blevet stævnet i sidste uge. Han bliver sagsøgt for et stort millionbeløb efter konkurs i rederi
Ifølge hans advokat forventer Christian Stadil frifindelse. 
Ifølge hans advokat forventer Christian Stadil frifindelse.
Foto: Birger Storm

Den kendte danske erhvervsleder og Hummel-ejer Christian Stadil bliver nu – sammen med sin far Thor Stadil og direktør i familiens shippingvirksomhed, Thomas Mikkelsen, sagsøgt for et trecifret millionbeløb.

Det erfarer mediet Shippingwatch.dk.

Det er kuratorerne bag konkursboet efter selskabet Thorco Shipping, der står bag søgsmålet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

ShippingWatch erfarer, at kravet ligger på omkring 185 mio. kr., hvoraf Christian og Thor Stadil hæfter for langt størstedelen.

Forventer frifindelse

– Der er absolut ingen sag, og vi forventer frifindelse. Christian Stadil er en profileret person, og det forsøger de at udnytte. Men jeg kan roligt sige, at det får de ikke noget forlig ud af, siger Mathias Steinø, advokat hos Hafnia Law, som repræsenterer de tre sagsøgte.

Stadil har ikke hidtil været indblandet i det juridiske opgør mellem kreditorerne i familiens konkursramte rederi Thorco Shipping, som gik ned i maj 2020 efter flere år med tab.

Stadil-familiens koncern Thornico er i dag ude af shippingbranchen, men koncernen dækker blandt andet over tøjmærket Hummel og emballageproducenten Brdr. Hartmann. Ved udgangen af 2021 lød egenkapitalen i Thornico, som Christian Stadil er eneejer af, på 3,6 mia. kr

Sponsoreret indhold