Kendte 23. september 2021

Chris Ankers bror: Jeg kan ikke bære tanken om, at...

Allan Bo Andresen bryder tavsheden, efter at hans bror - Chris Anker Sørensen - på tragisk vis mistede livet i en trafikulykke i Belgien lørdag eftermiddag
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lørdag mistede den tidligere cykelrytter og tv-kommentar Chris Anker Sørensen, 37, på tragisk vis livet i en trafikulykke i Belgien.

Tilbage sidder hans knuste familie og forsøger at bearbejde og rumme chokket og sorgen. Nu vælger Chris Ankers bror at hylde ham i et rørende opslag på Facebook.

Her har broderen Allan Bo Andresen delt billeder af sin afdøde bror, og til billederne skriver han:

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Peter Grosen)

Chris Anker Sørensen mistede livet under en cykeltur i Belgien. Foto: Peter Grosen

”Jeg ved Chris ville have vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer. Jeg er voldsom ramt og ubeskrivelig trist, og når jeg tænker på hvordan jeg har det, kan jeg slet ikke bære tanken om hans 3 vidunderlige piger, som han efterlader i dyb sorg, samt vores mor, som skal igennem dette mareridt igen," skriver Allan Bo Andresen og hentyder til den ulykke, der ramte familien i 1981.

Her døde Chris Anker Sørensens bror også i en cykelulykke.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Det er ubærligt, og jeg følger mig for første gang i mit liv magtesløs”, skriver Allan Bo Andresen på Facebook."

Midt i den ubegribelige sorg trøster broderen sig ved alle de oplevelser, som de nåede at få sammen i hans alt for korte liv:

”Vi fik lov at udleve vores cykeldrøm sammen. Jeg var der, da han vandt sin første prof-sejr i Norge. Husker tydeligt hvor stolt jeg var på hans vegne, og hvor ydmyg og taknemlig han var for den hjælp vi team kammerater havde givet ham.”

”Sidenhen tog karrieren fart. Han er unægtelig den rytter som har opnået mest, på ren og skær fighter vilje og målrettethed. En vilje der ikke tåler nogen sammenligning...”, skriver broderen, inden han tilføjer:

”Jeg er ligeledes meget taknemlig over, at vi fik lavet vores bog sammen, et projekt der rykkede os endnu tættere og vi fik mange fantastiske oplevelser sammen på den konto. En bog som Chris ligeså vel kunne have lavet selv, men uselvisk som han var, insisterede han på, at det skulle være et fælles projekt.”

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Mikael Rieck)

Chris Anker med hustru Michelle. Foto: Mikael Rieck

Mandag satte hans enke Michelle Moestrup Sørensen for første gang ord på sorgen.

Det gjorde hun i en pressemeddelelse.

”Alle de smukke ord om Chris, der nu strømmer ind fra nær og fjern, varmer os meget og hjælper i en forfærdelig svær tid”.

”Han har rørt og begejstret mange med sin cykling, sine historier og sit varme, dejlige væsen. Det er tydeligt, at han har gjort en forskel og brændt sig fast i mange menneskers bevidsthed”.

Chris Anker Sørensen omkom lørdag i en ulykke i Belgien, da han blev ramt af varevogn. Efterfølgende har tekniske undersøgelser vist, at føreren af varevognen ikke begik fejl, da ulykken indtraf.

Den vellidte cykelrytter nåede i alt 12 at køre grand tour-løb, herunder Tour de France fem gange. I 2017 og 2018 tørnede han ud for det danske Riwal-hold.

Det var samtidig her, han indledte karrieren som tv-ekspert hos TV 2. I den rolle nåede han yderligere fem ture til Tour de France, inden en belgisk træningstur tog livet fra ham.

Sponsoreret indhold